PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αποχωρεί σταδιακά η «Μήδεια» – Ανεβαίνει από την Πέμπτη η θερμοκρασία


Αποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία «Μήδεια», που επηρέασε τη χώρα με χιονοπτώσεις, δριμύ ψύχος και θυελλώδεις ανέμους. Το πρωί, μάλιστα, το θερμόμετρο «έδειξε» έως και μείον 25 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, επρόκειτο για μία από τις εντονότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 40 ετών, όπως προκύπτει από τα ιστορικά στοιχεία της. Η συνολική διάρκειά τους ήταν οι 36 ώρες στην Αττική, με τις μεγάλες εντάσεις να καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας επί 24 ώρες και να συνοδεύονται από ύψος χιονιού περίπου 20-25 εκατοστά.

Οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου, στις 5 το πρωί, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Αττικής.

Στη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας, επεκτάθηκαν στα υπόλοιπα βόρεια τμήματα του νομού κι αργότερα και στα ανατολικά. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας συνεχίστηκαν και στο κέντρο της πόλης της Αθήνας. Οι χιονοπτώσεις ήταν πυκνές καθ’ όλη τη διάρκεια της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου με πολύ μεγάλες εντάσεις σε όλον τον νομό, ενώ επηρέασαν το κέντρο της πόλης της Αθήνας για 24 ώρες.

Αλλάζει το σκηνικό

Με βάση τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, για το υπόλοιπο της ημέρας, σήμερα Τετάρτη, αναμένεται αίθριος καιρός, με τοπικές μόνο νεφώσεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Στερεά, ενώ από το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα δυτικά και βόρεια.

Από τις πρώτες ώρες έως το πρωί της Πέμπτης χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο.

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας.

Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο. Σε σχέση με την Τετάρτη, η άνοδος αύριο σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία και Κρήτη αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 6 έως 8 βαθμούς.

Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται το Σαββατοκύριακο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Πόσο κοστίζει φέτος το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Peristeri News

Leave a Comment