PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αποχή – διαμαρτυρία στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου


Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, στις 8 το πρωί, πραγματοποιήθηκε αποχή κατά την πρώτη ώρα των μαθημάτων, με συγκέντρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στην είσοδο του 21ου Δημοτικού Περιστερίου επί της οδού Αθηνάς.

Η κινητοποίηση αυτή, η οποία αποφασίστηκε με την συμπαράσταση του συλλόγου των εκπαιδευτικών του σχολείου, είναι η κλιμάκωση προηγούμενων παραστάσεων διαμαρτυρίας που έγιναν προς τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 21ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου επισημαίνει τα εξής:

  • Δυο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και κανένας φορέας δεν αναλαμβάνει υπεύθυνα να ενημερώσει αν και πότε θα γίνουν προσλήψεις για τα κενά των εκπαιδευτικών που λόγω ανωτέρας βίας λείπουν, ενώ οι υπεύθυνοι είναι ήδη ενήμεροι από τα μέσα του καλοκαιριού.
  • Με μισές τοποθετήσεις ειδικοτήτων (εικαστικά, γυμναστική,  αγγλικά) το σχολείο, ουσιαστικά, υπολειτουργεί, με το ολοήμερο να λειτουργεί κανονικά μόνο μια μέρα την εβδομάδα και την πρωινή ζώνη να μην λειτουργεί καθόλου.
  • Στο μεσοδιάστημα δεν ήταν λίγες οι φορές που υπήρξε ειδοποίηση ότι άμεσα τοποθετείται εκπαιδευτικός αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε!
  • Δεν υπάρχει καμία εγγύηση τοποθέτησης εκπαιδευτικών για την παράλληλη στήριξη με αποτέλεσμα δυο παιδιά να μην έχουν την αναγκαία υποστήριξη κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Ο Σύλλογος Γονέων ευχαριστεί θερμά τους 80 και πλέον γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά που παρευρέθηκαν στην κινητοποίηση, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Έλλη Αλεξίου” και την Ένωση Γονέων Περιστερίου που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και αναμένει πράξεις από τους αρμόδιους φορείς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Leave a Comment