PeristeriNews.gr
Πολιτική

Από τον Κυριάκο Μητσοτάκη η ανακοίνωση αναδρομικών συνταξιούχων


Δια στόματος του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη πρόκειται να μάθουν οι περίπου 250.000 συνταξιούχοι τον τρόπο και το χρόνο καταβολής των αναδρομικών ποσών που περικόπηκαν από τις συντάξεις τους.

Αυτό αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξη του το Σάββατο στον τηλεοπτικό σταθμό  Σκάϊ.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων και αυτό θα κάνει και τώρα.

Πρόσθεσε δε ότι κανείς δεν πρέπει να κάνει προσφυγές για να πάρει τα χρήματά του, αλλά πρέπει να περιμένει λίγες ημέρες για να ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

«Θα πρέπει να μελετήσουμε την απόφαση για να δούμε τι ακριβώς αφορά, ώστε να δούμε την δημοσιονομική επίπτωση στον προϋπολογισμό» είπε και συμπλήρωσε ότι την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τον τρόπο και τον χρόνο καταβολής των αναδρομικών σημειώνοντας ότι θα υπάρξει οριζόντια λύση και δεν χρειάζεται κανείς να κάνει προσφυγή.

Τα σενάρια και τα ποσά που δικαιούνται οι συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και εργατολόγους το συνολικό πόσο αναδρομικών που καλείται να καταβάλλει το ελληνικό δημόσιο στους δικαιούχους υπολογίζεται μεταξύ 2,9 και 3,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Ενώ για το ύψος των αποζημιώσεων αυτό θα ξεκινά από χαμηλά, μεταξύ 600 και 800 ευρώ υπολογίζεται το ποσό της επιστροφής για τους χαμηλοσυνταξιούχους έως και  10.000 ευρώ για τα μεγάλα κλιμάκια συντάξεων.

Το κρίσιμο ερώτημα, στο οποίο καλείται να απαντήσει ο Πρωθυπουργός σε συνεργασία πάντα με τα οικονομικά στελέχη της Κυβέρνησης είναι το πως θα γίνει η καταβολή των χρημάτων.

Βέβαιο θα πρέπει να θεωρείται ότι αυτό θα γίνει με την καταβολή δόσεων, το εύρος των οποίων μένει να διευκρινιστεί.

Τέλος, με ενδιαφέρον αναμένεται και το τι πρόκειται να πει ο πρωθυπουργός σχετικά με τα περίπου 2 εκατομμύρια συνταξιούχων δεν προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και βάσει της απόφασης των δικαστικών αρχών δεν δικαιούνται επιστροφή των αναδρομικών ποσών που περικόπηκαν από τις συντάξεις τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment