PeristeriNews.gr
Διεθνή Πολιτιστικά

Απεβίωσε ο Φρεντ Τόμσον πρώην γερουσιαστής και ηθοποιός


Σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή, χτυπημένος από καρκίνο, ο πρώην γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών στο Τενεσί και ηθοποιός, Φρεντ Τόμσον.

Ο Τόμσον ήταν γνωστός κυρίως από τη σειρά του NBC “Law & Order” (Νόμος και Τάξη). Όπως ανακοίνωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Τενεσί, Μπρεντ Λέδεργουντ, πέθανε έπειτα από την επανεμφάνιση λεμφώματος.

Ο Φρεντ Τόμσον έγινε αρχικά γνωστός ως ένας από τους ερευνητές του σκανδάλου Watergate.

Εξελέγη στη Γερουσία το 1994 και υπηρέτησε δύο θητείες προτού αποσυρθεί το 2003.

Τον Σεπτέμβριο του 2007 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών μέσα από την εκπομπή του NBC “The Tonight Show with Jay Leno”, αλλά τον Ιανουάριο αποσύρθηκε από την κούρσα καθώς συγκέντρωσε μικρή υποστήριξη.

Γεννημένος στο Σέφιλντ της Αλαμπάμα, ο Τόμσον σπούδασε Νομική στο πανεπιστήμιο Vanderbilt, έγινε ομοσπονδιακός εισαγγελέας και ξεκίνησε να εργάζεται για τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή του Τενεσί Χάουαρντ Μπέικερ.

Ο Μπέικερ ήταν εκείνος που του εξασφάλισε τη θέση του νομικού συμβούλου στην ειδική Επιτροπή της Γερουσίας που ερεύνησε το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ (το οποίο ξεκίνησε με την διάρρηξη στα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος στην Ουάσιγκτον, το 1972).

Στον Τόμσον πιστώνεται η γνωστή ερώτηση: «Τι γνώριζε ο πρόεδρος και πότε το πληροφορήθηκε;».

Στη διάρκεια ακρόασης που μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε εθνικό επίπεδο, τον Ιούλιο το 1973, ο Τόμσον υπέβαλε την ερώτηση η οποία οδήγησε στην δημόσια αποκάλυψη από τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου Αλεξάντερ Μπάτερφιλντ για το μυστικό σύστημα παρακολούθησης στο Οβάλ Γραφείο.

Η ύπαρξη των ηχογραφημένων συνομιλιών έπαιξε κομβικό ρόλο στην έρευνα για το σκάνδαλο και οδήγησε το 1974 σε παραίτηση τον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον.

Ο Τόμσον έζησε τη ζωή του μεταξύ πολιτικής και θεάματος: έπαιξε δεύτερους ρόλους σε πολλές ταινίες, όπως: “Αδιέξοδο”, “Το Κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη”, “Μέρες Κεραυνού”, “Die Hard 2” και “Η Δεύτερη Ευκαιρία” (“In the Line of Fire”).

Ο πιο γνωστός του τηλεοπτικός ρόλος ήταν στη σειρά “Νόμος και Τάξη”, όπου από το 2002 ως το 2007 υποδύθηκε τον εισαγγελέα Νέας Υόρκης Άρθουρ Μπραντς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Leave a Comment