PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Απεβίωσε η ηλικιωμένη που κάηκε το σπίτι της στο Περιστέρι


Μια τραγική ιστορία, που σας είχε παρουσιάσει το PeristeriNews.gr στις 9 Νοεμβρίου 2018, έλαβε πριν μερικές μέρες τον επίλογό της.

Τον περασμένο Νοέμβριο η μονοκατοικία της άτυχης υπερήλικης γυναίκας επί της οδού Τιρύνθου στην Ανθούπολη έπιασε φωτιά με τις ζημιές που προκλήθηκαν στο παλιό οίκημα να είναι πολύ μεγάλες θέτοντας τη μονοκατοικία ακατάλληλη για διαμονή.

Η υπερήλικη γυναίκα το βράδυ της φωτιάς μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να αποφύγει το σοκ που είχε πάθει από τη φωτιά. Με την πρώτη ευκαιρία η γυναίκα έφυγε από το νοσοκομείο και θέλησε να πάει αμέσως στο σπίτι της ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής προσπάθησε να μπει μέσα στο καμένο οίκημα θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή της.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Αναστάσιος Θεοδωράκος μαζί με την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, από την πρώτη στιγμή αναζήτησαν τρόπους για την αξιοπρεπή διαβίωση της υπερήλικης, μετά και από την έκκληση των γειτόνων της.

Το γεγονός ότι δεν είχε οικογενειακό περιβάλλον η υπερήλικη, έκρινε άμεση τη λύση για διαμονή της.

Ο Δήμος Περιστερίου σε συνεργασία με την Αστυνομία και τον Πρόεδρο του εθελοντικού οργανισμού “Γραμμής Ζωής” Γεράσιμο Κουρούκλη αναζήτησαν χώρο φιλοξενίας που τελικά τον παρείχε η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του Άκτιου.

Πριν από μερικές μέρες το σωματείο «Γραμμή Ζωής» ανακοίνωσε πως η υπερήλικη γυναίκα έφυγε από τη ζωή ενώ έγινε και έκκληση για οικονομική βοήθεια ώστε να πραγματοποιηθεί η κηδεία της 91χρονης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σωματείου «Γραμμή Ζωής Silver Alert Hellas»:

Η Αθανασία ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ ετών 91 απεβίωσε σήμερα το πρωί στο ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ Αθηνών.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ συγκεντρώνει χρήματα για την κηδεία της γερόντισσας στους κάτωθι λογαριασμούς καθ’ όσον δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθεί στα έξοδα κηδείας. Γι’ αυτό ζητάμε την βοήθεια όσων μπορούν να συνδράμουν.

Τράπεζα Πειραιώς : GR30 0172 0110 0050 1102 8324 995 και

Alpha Bank : GR42 0140 3640 3640 0210 1094 963

Η Αθανασία ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ δεν είχε κανένα συγγενή. Ζούσε μόνη στο Περιστέρι σε μια παλαιά μονοκατοικία.

Στις 6/11/2018 το σπίτι κάηκε ολοσχερώς και οι γείτονες μόλις πρόλαβαν να βγάλουν την γερόντισσα από τις φλόγες. Συνοδεία της αστυνομίας διακομίστηκε σε Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και στις 8/11/2018 η γερόντισσα επέστρεψε στα αποκαΐδια του σπιτιού της .

Εκεί μέσα στα αποκαΐδια την βρήκε η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, που κλήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, σε μια απέλπιδα προσπάθεια της «να καθαρίσει για να συνεχίσει τη ζωή της» όπως μονολογούσε.

Με πολύ προσπάθεια ύστερα από τρείς ώρες καταφέραμε να την βγάλουμε από τα αποκαΐδια και να την πείσουμε να την μεταφέρουμε σε ασφαλές μέρος.

Η ΜΦΗ ΑΚΤΙΟΣ στάθηκε, όπως πάντα από το 2011, στο πλευρό του οργανισμού μας ως αρωγός και συμπαραστάτης. Προσφέρθηκε ανιδιοτελώς να παρέχει φιλοξενία στην Αθανασία ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ. Η φιλοξενία αυτή είχε διάρκεια από την 8η Νοεμβρίου 2018 μέχρι την 6η Φεβρουαρίου 2019. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΗΝ ΜΦΗ ΑΚΤΙΟΣ.

Από την 6η Φεβρουαρίου 2019 μέχρι σήμερα η γερόντισσα φιλοξενήθηκε στο ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ Αθηνών χάρη στην παρέμβαση του Διευθυντή του ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ κου Ζώη Κολιου. ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ.

Σήμερα η σορός της Αθανασίας ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ μεταφέρθηκε στο ψυγείο του 3ου Κοιμητηρίου Αθηνών μέχρι να ορισθεί η ημερομηνία της κηδείας την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε κάθε άνθρωπο αξίζει μια αξιοπρεπής τελετή εξόδου προς τον άλλο κόσμο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Στον εισαγγελέα ο δράστης της επίθεσης στην Ερμού – Στη ΜΕΘ η 22χρονη

Peristeri News

Leave a Comment