PeristeriNews.gr
Διεθνή

Απέτυχε η πρόταση μομφής στον Μπόρις Τζόνσον


Λίγο μετά τις 22:00 ώρα Ελλάδος ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που υποβλήθηκε στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ενώ πριν λίγα λεπτά τα Βρετανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ενημέρωσαν για το αποτέλεσμα.

211 βουλευτές των Συντηρητικών ψήφισαν κατά της πρότασης μομφής που ασκήθηκε στον Μπόρις Τζόνσον και έτσι παραμένει αρχηγός των Συντηρητικών και συνεπώς πρωθυπουργός της χώρας.

Την πρόταση μομφής υπερψήφισαν 148 βουλευτές των Συντηρητικών.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας διήρκεσε δύο ώρες. Ξεκίνησε στις 8 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) και ολοκληρώθηκε στις 10. Τα αποτέλεσμα ανακοινώθηκε μια ώρα αργότερα.

Οι υποσχέσεις του Μπόρις Τζόνσον

Στις 23:00 ώρα Ελλάδος, η «Επιτροπή 1922» ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της μυστικής ψηφοφορίας της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον. H πρόταση μομφής προήλθε από βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματός.

Λίγες ώρες πριν την πραγματοποίηση της ψηφοφορίας, ο Βρετανός πρωθυπουργός έδωσε υποσχέσεις τονίζοντας πως θα μειώσει τους φόρους σε περίπτωση που παραμείνει στην εξουσία της χώρας. Μάλιστα, προειδοποίησε τους βουλευτές να μην στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου, παγιδεύοντας το κόμμα σε μια αέναη «ημέρα της μαρμότας».

Τα δυνατά χειροκροτήματα για τη νίκη

Ο Sir Graham Brady, πρόεδρος της Επιτροπής 1922 ήταν αυτό που ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας. «Μπορώ να ανακοινώσω ότι το κοινοβουλευτικό κόμμα έχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό» είπε για το αποτέλεσμα της διαδικασίας και στην αίθουσα ακούστηκαν δυνατά χειροκροτήματα για τη νίκη του Μπόρις Τζόνσον.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment