PeristeriNews.gr
Πολιτική

Απέρριψε ο Γ. Κατρούγκαλος ότι το νέο ασφαλιστικό είναι νόμος λαιμητόμος



Απέρριψε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ότι το νέο ασφαλιστικό είναι νόμος λαιμητόμος, λέγοντας ότι σε αυτήν την περίπτωση «θα έτρεμε η γη έξω από τη Βουλή χθες».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε «το νομοσχέδιο αυτό δίνει απόλυτη προστασία, στην πραγματικότητα καλύτερες συντάξεις και μικρότερες εισφορές για όλους όσους έχουν μέσο εργασιακό εισόδημα σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους 1.000 ευρώ και κάτω».

«Δεν φαίνεται πολύ ξέρετε, αλλά ξέρετε πόσοι Έλληνες είναι σε αυτήν την κατηγορία; Το 87% μισθωτών, το 90% των αυτοαπασχολούμενων και το 99% των αγροτών»

«Αυτοί που έχουν 30.000 – 40.000 ευρώ, άνθρωποι σαν εμένα πρέπει να επιβαρυνθούν περισσότερο» υπογράμμισε ο κ. Κατρούγκαλος και επανέλαβε: «Δεν υπάρχει φορολογούμενος που να παίρνει κάτω από 12.000 ευρώ εισόδημα και να πλήττεται».

Ακόμη εξήγησε ότι η σύνταξη θα υπολογίζεται βάσει του συνόλου του εργασιακού βίου, διευκρινίζοντας ότι «επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία στο σύστημα, έχουμε υπολογίσει από το 2002».

«Το ΕΚΑΣ συμφωνήθηκε να καταργηθεί με ψήφους όλων των κομμάτων και η αντικατάσταση έρχεται για τους τωρινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους μέσω του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» συνέχισε ο ο υπουργός Εργασίας και διευκρίνισε ότι «όσων οι συντάξεις είναι μεγαλύτερες από τις μελλοντικές, κρατούν την προσωπική διαφορά, μέχρι να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο όλες οι συντάξεις».

«Ο χαμηλοσυνταξιούχος που παίρνει ΕΚΑΣ θα δει τη σύνταξή του να ανεβαίνει με τα ποσοστά αναπλήρωσης» συμπλήρωσε και υποστήριξε: «Πετύχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τους προηγούμενους, γιατί αυτός ο νόμος γράφτηκε στα ελληνικά, δεν μας ήρθε απ’έξω».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Leave a Comment