PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Απεργούν οι ταχυδρόμοι της Αττικής


Σε 24ωρες απεργίες προχωρά από σήμερα έως την Παρασκευή το Σωματείο Ταχυδρόμων ΕΛΤΑ Αθήνας και νομού Αττικής, καταγγέλλοντας αυθαίρετη απόφαση της Διοίκησης για μείωση των θέσεων εργασίας διανομής στο Λεκανοπέδιο.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στις 10:30 πορεία από τα γραφεία του Σωματείου έως τα γραφεία της διοίκησης των ΕΛΤΑ.

Όπως αναφέρουν, «με μια προκλητικά μονομερή απόφαση η “αριστερή” διοίκηση χαρίζει τις ταχυδρομικές υπηρεσίες στους ιδιώτες υποβαθμίζοντας την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών. Σε μια περίοδο που τα ΕΛΤΑ δέχονται μεγάλη πίεση από τον ανταγωνισμό η διοίκηση κάνει το μεγαλύτερο δυνατό λάθος. Πλήττει τη διανομή, παραβιάζοντας βεβαίως τόσο την σχετική Κοινοτική Οδηγία όσο και την υποχρέωση της Καθολικής Υπηρεσίας και τις προδιαγραφές που θέτει η ΕΕΤΤ. Κυρίως όμως στερεί οξυγόνο από το δημόσιο ταχυδρομείο καθώς υποβαθμίζει καθοριστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες».

Σύμφωνα με το Σωματείο, πρακτικά, η μείωση των θέσεων εργασίας στη διανομή σημαίνει ότι και οι διανομείς θα πιέζονται υπερβολικά μη μπορώντας για να καλύψουν τις μεγάλες αποστάσεις, αλλά και οι πολίτες δεν θα λαμβάνουν εγκαίρως την αλληλογραφία τους.

«Χαρακτηριστικά ένας ταχυδρόμος θα πρέπει να κάνει καθημερινά μηχανοκίνητη διανομή 20-80 χιλιομέτρων. Επίσης σε Μονάδες Διανομής θα δούμε κάλυψη του 50% των οργανικών θέσεων, με προφανείς και αυτονόητες επιπτώσεις. Τις ημέρες αιχμής οι πολίτες μπορεί να βλέπουν τον ταχυδρόμο να περνά έως και μια φορά την εβδομάδα», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment