PeristeriNews.gr
Πολιτική

Απεργιακές κινητοποιήσεις


Οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις με κλείσιμο των φαρμακείων τους, “χειρόφρενο” σε ΟΣΕ και προαστιακό.

Οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις με κλείσιμο των φαρμακείων τους σήμερα, Πέμπτη και Παρασκευή, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Όπως ανέφεραν, τα συγκεκριμένα ταμεία οφείλουν στους φαρμακοποιούς όλης της χώρας 400 εκατομμύρια ευρώ.

Για να ανοίξει και να λειτουργήσει ένα φαρμακείο απαιτείται, πτυχίο, ίδιος και αυτόνομος χώρος, καθώς και αυτοτελές φορολογικό μητρώο, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ευελπιστεί να επανεξετάσουν τη στάση τους οι φαρμακοποί μετά τις βελτιώσεις.

“Χειρόφρενο” σήμερα και αύριο σε ΟΣΕ και προαστιακό, ενώ κανονικά θα κινηθούν όλα τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πλήρης διάσταση απόψεων μεταξύ των συνδικαλιστών στον ΟΣΕ διαπιστώθηκε τις τελευταίες ώρες, με αφορμή την εξαγγελθείσα για την Τετάρτη και την Πέμπτη, 25 και 26 του μηνός 48ωρη απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μετατάξεις που γίνονται στον Οργανισμό, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την εξυγίανση και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, ΠΟΣ, αποφάσισε να αναστείλει μονάχα για την Τετάρτη την απεργία, καθώς έγινε δεκτό το αίτημα να συναντηθούν με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν τον σιδηρόδρομο και τους εργαζόμενους σε αυτόν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΣ, από τα αποτελέσματα της συνάντησης θα εξαρτηθεί η παραπέρα στάση των Σιδηροδρομικών.

Όμως, οι μηχανοδηγοί διαφωνούν και επιμένουν να προχωρήσουν στην απεργία, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι τελικά τα τρένα του ΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα για 48 ώρες.

Η μόνη διαφοροποίηση που επέρχεται είναι ότι την Τετάρτη το Μετρό θα λειτουργήσει κανονικά και στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο, καθώς η διαχείριση του δικτύου δεν γίνεται από τους μηχανοδηγούς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment