PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών και νοσηλευτών


Εικοσιτετράωρη πανυγειονομική απεργία πραγματοποιεί σήμερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ενώ στάση εργασίας από 8.00 έως 15.00, για την Αττική και 24ωρη απεργία για την περιφέρεια έχει κηρύξει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μαβίλη στις 8:30 π.μ. και ξεκίνησαν πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Και οι δύο ομοσπονδίες ζητούν, μεταξύ άλλων, να μην προχωρήσει καμία απόλυση επικουρικού και συμβασιούχου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας, ένταξη στα ΒΑΕ.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ επικρίνει την κυβέρνηση για το γεγονός ότι συνεχίζει να εφαρμόζει την «χρεοκοπημένη πολιτική που θεωρεί την υγεία-ατομική ευθύνη και τις υπηρεσίες υγείας – εμπόρευμα». Όπως επισημαίνει η πολιτική αυτή «ευθύνεται για τα χάλια του δημόσιου συστήματος υγείας, τα ράντζα, τις μακροχρόνιες λίστες αναμονής, τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, την εντατικοποίηση, την περιπλάνηση των υγειονομικών από τη μία μονάδα στην άλλη για να μπαλώνουν τρύπες, τις περικοπές και τις αυξημένες πληρωμές για τους ασθενείς».

«Αυτή η πολιτική ευθύνεται για το γεγονός ότι τον 21ο αιώνα ένα ολόκληρο ΕΣΥ μετατράπηκε σε κορωνοΕΣΥ, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της επιδημίας χωρίς να μπορεί να συνδυάσει τον έλεγχο και τη νοσηλεία των ασθενών από τον κορονοϊό με την περίθαλψη ασθενών με άλλες παθήσεις. Για την αναστολή της λειτουργίας και τον παροπλισμό ολόκληρων τμημάτων και κλινικών» σημειώνει, προσθέτονας παράλληλα ότι «εκατομμύρια ασθενείς με χρόνια νοσήματα έμειναν ξεκρέμαστοι» ενώ μπήκε «φρένο στη διάγνωση και τη θεραπεία ακόμα και ογκολογικών ασθενών με άγνωστες συνέπειες για την υγεία τους, που δεν αποτυπώνονται στις στατιστικές για τον κορονοϊό».

Η ΟΕΝΓΕ επικρίνει την κυβέρνηση για το γεγονός ότι «ξαναβγάζει από το συρτάρι το σχέδιο για την ολοκληρωτική άλωση του δημόσιου συστήματος υγείας από τους ιδιώτες, για να κάνουν μπίζνες στην υγεία μέσω των ΣΔΙΤ, οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι». «Τίποτα καλό δεν έχουμε να περιμένουμε υγειονομικοί και ασθενείς από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το “Νέο ΕΣΥ”. Το Νέο ΕΣΥ που ευαγγελίζεται είναι φτιαγμένο από τα ίδια παλιά υλικά της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης της υγείας, της πολιτικής που αντιμετωπίζει την υγεία του λαού ως ‘κόστος που πρέπει να μειωθεί’, ‘δαπάνη που πρέπει να εξορθολογιστεί’ για να εξασφαλίζονται τα κέρδη των λίγων» αναφέρει.

Δ. Κουτσούμπας: Στηρίζουμε τον αγώνα των υγειονομικών

Την στήριξή του στους υγειονομικούς «που σήμερα απεργούν για να μη γίνει καμιά απόλυση, για να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, για προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού» εκφράζει ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Στηρίζουμε τον αγώνα τους και με την πρόταση νόμου που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ για την ένταξη του νοσοκομειακού προσωπικού στα Bαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment