Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Απεργία των δασκάλων στις 22 Σεπτεμβρίου

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Κλειστά θα είναι τα δημοτικά σχολεία στις 22 Σεπτεμβρίου, καθώς η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) προκήρυξε 24ωρη απεργία εξαιτίας των προβλημάτων στα σχολεία, αλλά και της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Κλειστά θα είναι τα δημοτικά σχολεία στις 22 Σεπτεμβρίου, καθώς η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) προκήρυξε 24ωρη απεργία εξαιτίας των προβλημάτων στα σχολεία, αλλά και της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΟΕ, οι δάσκαλοι διεκδικούν «άμεση κατάργηση του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ενιαίο μισθολόγιο που θα αναβαθμίζει οικονομικά τον εκπαιδευτικό και θα αντιμετωπίζει ισότιμα εργαζομένους των ίδιων προσόντων, καμιά μείωση μισθών, 1.400€ καθαρά στο νεοδιόριστο εκπαιδευτικό, δαπάνες για την Παιδεία στο 5% του Α. Ε. Π., άμεση χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από τον κρατικό προϋπολογισμό».
Οι δάσκαλοι αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Ακόμη θα στείλουν επιστολή προς όλους τους γονείς εξηγώντας την κατάσταση στα σχολεία και στον κλάδο και θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα της 24ωρης απεργίας, έξω από το υπουργείο Παιδείας και από την επομένη πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων για τον καθορισμό της παραπέρα αγωνιστικής πορείας του κλάδου σε συνεργασία με τους καθηγητές.

Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Χάκαραν τη Skroutz Last Mile – Ποια προσωπικά δεδομένα επηρεάστηκαν

Peristerinews.gr Newsroom

Παλαίμαχοι Ατρομήτου: Φιλανθρωπικός αγώνας με τους Δημοσιογράφους στις 26 Σεπτεμβρίου

Peristerinews.gr Newsroom

Αιγάλεω: 3 συλλήψεις για επικίνδυνα απόβλητα στον Κηφισό

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment