Κοινωνία

Απεργία την Τετάρτη 16/6 στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Νέα απεργία την Τετάρτη ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Χωρίς Μετρό θα μείνει την Τετάρτη η Αθήνα, καθώς οι εργαζόμενοι εξήγγειλαν 24ωρη απεργία.

Στην ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ) αναφέρει ότι συμμετέχει στις κινητοποιήσεις καθώς επίσης και στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται το απόγευμα, διαδηλώνοντας ενάντια «στην κατάργηση του 8ώρου, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την κατάργηση του ΣΕΠΕ, την αποδυνάμωση της απεργίας, την κατάργηση των ΣΣΕ και την επίθεση στα συνδικάτα».

Η 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στο Μετρό (γραμμές 2 & 3), τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και το Τραμ την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021.

Την απεργία προκήρυξαν με κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς συμμετέχοντας έτσι στις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του εργασιακού νομοσχεδίου.

Σημειώνεται η στάση εργασίας δεν αφορά τις 60 λεωφορειακές γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Επιπλέον, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο συμμετοχής οδηγών σε 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται λιγότερα δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Αναφορικά με τα αστικά λεωφορεία της πρωτεύουσας, οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις με δύο στάσεις εργασίας στην αρχή και τη λήξη της βάρδιας. Έτσι, τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ την ημέρα των κινητοποιήσεων.

Nέα εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 και από τις 00:01 τα ξημερώματα έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα, εξήγγειλαν τα 13 ναυτεργατικά σωματεία, με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο.

Related posts

Φωτιά στην Εύβοια: Διπλό πύρινο μέτωπο στην Ιστιαία

Peristeri News

13 συλλήψεις της ΕΛ.ΑΣ. σε σπείρα που κλέβει αυτοκίνητα στην Αττική

Peristeri News

Το ΣτΕ ανοίγει το δρόμο για τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Peristeri News

Leave a Comment