PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Απεργία Πέμπτη 9 Ιουνίου της ΓΣΕΕ και στάση της ΑΔΕΔΥ


24ωρης απεργία σήμερα Πέμπτη 9 Ιουνίου και με κεντρικό σύνθημα “Οχι δεν πουλάμε” η ΓΣΕΕ καλεί όλες τις ΔΕΚΟ και υπογραμμίζει την «αντίθεση στις εκβιαστικές απαιτήσεις των τροϊκανών».

24ωρης απεργία σήμερα Πέμπτη 9 Ιουνίου και με κεντρικό σύνθημα “Οχι δεν πουλάμε” η ΓΣΕΕ καλεί όλες τις ΔΕΚΟ και υπογραμμίζει την «αντίθεση στις εκβιαστικές απαιτήσεις των τροϊκανών».

Σήμερα επίσης η ΑΔΕΔΥ καλεί σε στάσεις εργασίας στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου, ενώ στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι νομαρχιακές επιτροπές της ΑΔΕΔΥ σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Επίσης, αναμένεται ότι θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή σε όλες τις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κλπ.) ενώ 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στην ΕΡΤ. Στα πλαίσια της απεργίας στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου θα υπάρξει στις υπηρεσίες των δήμων μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα λειτουργήσουν ως εξής:

– Λεωφορεία: από τις 09:00 έως τις 21:00

– Τρόλεϊ: από τις 08:00 μέχρι τις 22:00

– Μετρό: μετά τις 08:00 και έως την λήξη της βάρδιας. Οι συρμοί θα φτάνουν μέχρι «Δουκίσσης Πλακεντίας»

– Ηλεκτρικός: από τις 08:00 έως τις 21:00

– Προαστιακός: χειρόφρενο όλο το 24ωρο

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν όλες οι ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κλπ), 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, όλες τις τράπεζες και στην ΕΡΤ, ενώ στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου θα γίνει στους δήμους.

Στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00 θα κάνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και από τις 11:00 μέχρι τις 15:00 οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ, που θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υγείας.

Με σύνθημα «τα λιμάνια δεν πουλιούνται» οι υπάλληλοι των λιμανιών όλης της χώρας και οι λιμενεργάτες πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και στάση εργασίας 12:00 με 15:00 θα κάνουν οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Οι απεργοί θα συγκεντρωθούν στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων θα κορυφωθούν στις 15 Ιουνίου με την 24ωρη απεργία που κηρύσσουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment