PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Απεργεί η ΟΤΟΕ και οι δικηγόροι


Κλειστές θα παραμείνουν και σήμερα οι τράπεζες, απεργούν οι δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Κλειστές θα παραμείνουν και σήμερα οι τράπεζες, καθώς η ΟΤΟΕ αποφάσισε συνέχιση των κινητοποιήσεων με αφορμή την τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, και εντάσσει το ταμείο υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ.

Η ΟΤΟΕ έχει αντιδράσει έντονα στο θέμα, καλώντας την κυβέρνηση έστω και την τελευταία στιγμή να αποσύρει την τροπολογία.

Σήμερα Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, απεργούν οι δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) διαμαρτυρόμενοι για τις «κατάπτυστες» -όπως τις χαρακτηρίζουν- αλλαγές στο ασφαλιστικό, με αιχμή την υπαγωγή του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και τις διατάξεις περί της μείωσης της ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου ως προς την αποζημίωση θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων.

«Το δικηγορικό σώμα επισημαίνει τον ανάλγητο χαρακτήρα των προωθούμενων νομοθετικών ρυθμίσεων, που φαλκιδεύουν τα δικαιώματα του μέσου πολίτη-θύματος τροχαίου ατυχήματος, καταδικάζοντάς τον σε αναξιοπρεπή διαβίωση, κατά πλήρη καταστρατήγηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και κράτους δικαίου, αλλά και του ευσυνείδητου πολίτη ο οποίος καταβάλλει τα ασφαλιστήριά του, πλην όμως κινδυνεύει να υποστεί τις συνέπειες των ελλιπών -με ευθύνη του κράτους- ελέγχων στην ασφαλιστική αγορά» διατείνεται ο ΔΣΑ, σκοπεύοντας να επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στη Βουλή.

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Πειραιά και Θεσσαλονίκης αναμένεται να δώσουν, επίσης, τη «μάχη» τους με ανάλογες αποφάσεις, ακολουθώντας το παράδειγμα των δικηγόρων της Αθήνας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment