PeristeriNews.gr
Διεθνή

Απειλεί τη δυτική Αυστραλία ο τυφώνας Κριστίν


Ήχησε κόκκινος συναγερμός.

Τη δυτική ακτή της Αυστραλίας προσεγγίζει ο ισχυρός τυφώνας Κριστίν, με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα τουλάχιστον 200 χλμ. την ώρα. Οι κάτοικοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους ενώ διακόπηκαν οι μεταλλευτικές δραστηριότητες, όπως ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Κόκκινος συναγερμός ήχησε στις πόλεις Πορτ Χέντλαντ και Σάουθ Χέντλαντ στην πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας στην ακτή Πίλμπαρα, αραιοκατοικημένη αλλά πλούσια σε μεταλλεύματα. Ο πληθυσμός κλήθηκε να παραμένει στις εστίες του, να διακόψει την υδροδότηση, την παροχή φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος.

«Είναι ένα ισχυρό φαινόμενο. Ακριβώς γύρω από το μάτι του τυφώνα οι ριπές ανέμου έχουν ταχύτητα τουλάχιστον 200 χλμ. την ώρα», δήλωσε ο Νιλ Μπένετ, εκπρόσωπος του κέντρου παρακολούθησης των τυφώνων στο Περθ διευκρινίζοντας ότι άνεμοι 70 χλμ. την ώρα πνέουν ήδη κοντά στο Πορτ Χέντλαντ.

Ο τυφώνας αναμένεται να πλήξει τις ακτές μεταξύ της των περιοχών Καράθα και Πορτ Χέντλαντ τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (τοπική ώρα / 15.00 ώρα Ελλάδας). Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει τον πληθυσμό για τον κίνδυνο παλιρροϊκών κυμάτων και ξαφνικών και ισχυρών πλημμυρών, σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Ο τυφώνας αναμένεται να ενισχυθεί φθάνοντας στις υψηλότερες κατηγορίες 4 ή 5 και να προκαλέσει σοβαρές ζημιές. Μετά θα συνεχίσει την πορεία του σε ηπειρωτικές περιοχές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment