PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής Πετρούπολης στο Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ


Σχετικά με την αλλαγή της ημερομηνίας της παράστασης του σχολείου, αλλά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε το όλο θέμα

Οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος και Θανάσης Φιλίππου απάντησαν στην ανακοίνωση – διαμαρτυρία που εξέδωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γενικού Λυκείου, σχετικά με την αλλαγή της ημερομηνίας της παράστασης του σχολείου, αλλά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε το όλο θέμα.

Συγκεκριμένα, η Δημοτική Αρχή σημειώνει ότι τα εξής:

«Με κάθε ειλικρίνεια και πέρα από τις όποιες διαφορετικές απόψεις που θα μπορούσε να έχει ο καθένας στην αλλαγή της ημερομηνίας της παράστασης του σχολείου σας, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε το όλο θέμα, μόνο λύπη και ερωτηματικά μας προκαλεί.

Θα μπορούσαμε να κατανοήσουμε τη δυσαρέσκειά σας, όπως αυτή εκφράστηκε στη Διοίκηση του Δήμου, από το Διευθυντή και το Σύλλογο Γονέων, όμως ο Σύλλογος των διδασκόντων έδωσε πολιτικές προεκτάσεις στο όλο θέμα, κοινοποιώντας προς κάθε κατεύθυνση τη «διαμαρτυρία» του.

Αλήθεια κύριοι εκπαιδευτικοί, είναι υποβάθμιση της ερασιτεχνικής δημιουργίας, όταν η παράταξη που ασκεί διοίκηση σήμερα στο Δήμο είναι αυτή που θέσπισε πριν από πολλές τετραετίες το Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας;

Είναι υποβάθμιση, όταν φέτος είχαμε ρεκόρ συμμετοχών τόσο σε μαθητές όσο και σε θεατρικές ομάδες σχολείων; Όσον αφορά την παράστασή σας, που ήταν προγραμματισμένη για τις 5 Ιούλη, υπογράφηκε συμφωνία από τη Δημοτική Επιχείρηση με ποινική ρήτρα με έναν καλλιτέχνη, στην οποία Επιχείρηση δε συμμετέχουν οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού και Παιδείας.

Όταν λοιπόν έγινε γνωστό το γεγονός 15 ημέρες πριν τη συγκεκριμένη ημερομηνία, συζητήσαμε με το Διευθυντή και το Σύλλογο Γονέων, προτείνοντας τις παρακάτω εναλλακτικές:

– Αλλαγή ημερομηνίας, κοντά στην αρχική, δίνοντας 3 διαφορετικές νέες.

– Να χρησιμοποιηθεί ο Δημοτικός Κιν/φος, την ίδια ημερομηνία – Να γίνει η παράσταση στο χώρο του σχολείου, την ίδια ημερομηνία

– Όλα τα έξοδα της παράστασης, φώτα μικροφωνικές, καρέκλες, διαφημιστικά, εξέδρες κλπ, θα επιβάρυναν το Δήμο και όχι το Σύλλογο Γονέων.

Οι παραπάνω συζητήσεις κατέληξαν σε ημερομηνία του Σεπτεμβρίου (3 ημέρες συνολικά, συμπεριλαμβανομένων και των προβών), ζητώντας συγνώμη για την αναστάτωση.

Αν έπειτα από όλα αυτά, εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι δε δίνουμε «προτεραιότητα» στην ερασιτεχνική δημιουργία και ειδικά στους μαθητές, θα μας επιτρέψετε να πιστεύουμε και εμείς ότι το λιγότερο που κάνατε είναι να μας αδικείτε.

Θέλοντας να κλείσουμε το θέμα και πιστεύοντας πως μόνο με την καλή συνεργασία μαθητών – γονέων – εκπαιδευτικών και τοπικής διοίκησης μπορούμε να συμβάλλουμε στην καλή λειτουργία της κάθε σχολικής μονάδας, θεωρούμε το θέμα λήξαν. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω βοήθεια και συνεργασία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment