PeristeriNews.gr
Πολιτική

Απάντηση κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απουσία από το ευρωπαϊκό ντιμπέιτ


Μεταξύ άλλων, καλούν τον πρωθυπουργό «να έρθει σε συζήτηση στη Βουλή για το σκάνδαλο Μπαλτάκου και για το νέο μνημόνιο το οποίο η κυβέρνηση αρνείται παρότι ο κ. Στουρνάρας παραδέχεται την ύπαρξή του» αν η ΝΔ «έχει άγχος για την ποιότητα του διαλόγου».

Απάντηση με αιχμές στα σχόλια σχετικά με την απουσία του Αλέξη Τσίπρα από το πρώτο ντιμπέιτ για την προεδρία της Κομισιόν, δίνουν κύκλοι της «Κουμουνδούρου». Μεταξύ άλλων, καλούν τον πρωθυπουργό «να έρθει σε συζήτηση στη Βουλή για το σκάνδαλο Μπαλτάκου και για το νέο μνημόνιο το οποίο η κυβέρνηση αρνείται παρότι ο κ. Στουρνάρας παραδέχεται την ύπαρξή του» αν η ΝΔ «έχει άγχος για την ποιότητα του διαλόγου».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ «ντιμπέιτ θα διεξαχθεί στις 15 Μαΐου υπό την αιγίδα της EBU στις Βρυξέλλες και εκεί θα έχουν όλοι οι υποψήφιοι την ευκαιρία να τοποθετηθούν για την ελληνική τραγωδία καθώς και για το φλέγον θέμα του χρέους».

Υπενθυμίζει, μάλιστα, ότι στις 8 Μαρτίου, υπήρξε οργανωμένο ντιμπέιτ «το οποίο εκ των υστέρων αναβλήθηκε και το οποίο θα διοργάνωνε η Eπιτροπή Περιφερειών στην Αθήνα». Όπως σχολιάζει, «αυτό το ντιμπέιτ αναβλήθηκε και με ευθύνη της ΝΔ μετετράπη σε μια αποστειρωμένη φιέστα για να μιλήσει ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος».

Επιπλέον, αναφέρουν κύκλοι του κόμματος ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι υποψήφιοι των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων, Φερχοφσταντ και Κέλερ αντίστοιχα, έχουν εδώ και μέρες ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ στην Αθήνα».

Ωστόσο, ο κ. Γιούνκερ και ο κ. Σούλτς οφείλουν να ανταποκριθούν θετικά, «να έρθουν στον τόπο του εγκλήματος για να συζητήσουν, αλλά και για να δουν τα αποτελέσματα των μνημονίων που από κοινού ετοίμασαν μαζί με τις ελληνικές κυβερνήσεις. Οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος οφείλουν να πιέσουν ώστε οι “εκλεκτοί” τους να έρθουν στην Ελλάδα για να συμμετέχουν στη συζήτηση».

Κλείνοντας το σχόλιο, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν΄οτι «εάν η ΝΔ έχει άγχος για την ποιότητα του διαλόγου, θα πρέπει να πείσει τον κ. Σαμαρά να έρθει σε συζήτηση στη βουλή για το σκάνδαλο Μπαλτάκου. Να έρθει επίσης στη βουλή για το νέο μνημόνιο το οποίο αποκαλύφθηκε στον τύπο και η κυβέρνηση αρνείται να το συζητήσει παρόλο που ο κ. Στουρνάρας παραδέχεται την ύπαρξή του».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment