• Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Απαλλαγή του Ριχάρδου για λαθρεμπόριο χρυσού ζητεί ο Eισαγγελέας

Peristeri News
Οκτ19/ 2020

Την απαλλαγή του Ριχάρδου και των 62 συγκατηγορούμενων του για το αδίκημα της λαθρεμπορίας χρυσού προτείνει ξανά ο Εισαγγελέας Ιωάννης Πιέρρος προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός, αναφέρεται στο έγγραφο της Γενικής διεύθυνσης Τελωνείων της ΑΑΔΕ που είχε αποστείλει στην ανακρίτρια και σύμφωνα με το οποίο:

«Αν ο κάτοχος χρυσού δεν διαθέτει φορολογικά στοιχεία για τη νόμιμη κατοχή του χρυσού, δεν στοιχειοθετείται λαθρεμπορία, αλλά συντρέχει εν προκειμένω φορολογική παράβαση. Οι συγκεκριμένες κατασχέσεις δεν έχουν ως νομιμοποιητική βάση το αδίκημα της λαθρεμπορίας, αλλά φορολογικές παραβάσεις».

Όπως αναφέρει ο Εισαγγελέας, μετά από αυτή την απάντηση, η ανακρίτρια δε διενήργησε περαιτέρω ανάκριση και δεν λήφθηκαν συμπληρωματικές απολογίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εισαγγελέας έκρινε ότι δεν προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής όλων των κατηγορουμένων για:

– Εγκληματική οργάνωση

– Ξέπλυμα μαύρου χρήματος

– Λαθρεμπορίας εκ της οποίας οι διαφυγόντες δασμοί-φόροι υπερβαίνουν τις 15 χιλιάδες ευρώ

– Πλαστογραφία μετά χρήσεως

Παράλληλα, ο Εισαγγελέας ζητεί από το συμβούλιο να διατάξει τη απόδοση των εγγυήσεων, την άρση των κατασχέσεων και την απόδοσή τους στους νόμιμους ιδιοκτήτες, καθώς και την άρση δέσμευσης σε τραπεζικούς λογαριασμούς.