PeristeriNews.gr
Πολιτική

Απαγορεύεται στο εξής η χρήση δακρυγόνων


Εντολή να απαγορευτεί στο εξής κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων έδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σε σχετική του ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το υπουργείο «αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού».

Άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών όταν ομάδα των διαδηλωτών επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό που έχει σχηματιστεί με κλούβες στη συμβολή της Ηρώδου Αττικού με τη Βασ. Σοφίας.

Η ρίψη χημικών έγινε όταν διαδηλωτές άρχισαν να σπρώχνουν με ορμή τη μία από τις δύο κλούβες.

Καταδίκη από την αντιπολίτευση

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε

Επίθεση προσωπικά στον Πρωθυπουργό για τη χρήση δακρυγόνων εξαπέλυσε η υπεύθυνη Εργασίας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «κ. Τσίπρα λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε».

Σχολίασε ότι ο Πρωθυπουργός της πρώτης φοράς Αριστερά, που κατάργησε το ΕΚΑΣ και «τσάκισε» τις επικουρικές συντάξεις, έχει μονίμως κλούβες που κλείνουν τη δίοδο προς το Μαξίμου.

«Όταν οι συνταξιούχοι προσπαθούν να περάσουν και απωθούνται με δακρυγόνα, δηλώνει εξοργισμένος για την αστυνομική βία», συμπλήρωσε.

Η ΔΗΜΑΡ, σε ξεχωριστή ανακοίνωση, χρέωσε στην κυβέρνηση ότι «απαγόρευσε» τη διαδήλωση έξω από το Μαξίμου «με τρόπους που και ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση είχε στηλιτεύσει επανειλημμένα».

Το κόμμα υπενθύμισε πρόσφατη ανακοίνωση του τομέα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα την επισήμανση ότι «η χρήση χημικών, ειδικότερα, εναντίον ηλικιωμένων ανθρώπων, όπως οι συνταξιούχοι είναι αποτρόπαιη και δείχνει πλήρη έλλειψη συναίσθησης για τις ενδεχόμενες τραγικές συνέπειες». «Άραγε ακούει κανείς εκεί στην κυβέρνηση;», διερωτήθηκε.

ΚΚΕ: Χέρι-χέρι με την καταστολή η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε και το ΚΚΕ, καταλογίζοντάς της ότι «έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, διατάσσοντας την επίθεση, με ΜΑΤ και δακρυγόνα, σε βάρος συνταξιούχων που διαμαρτύρονταν για τις μειώσεις στις συντάξεις τους και ζητούσαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό».

Το ΚΚΕ σημείωσε ακόμη ότι τα παραπάνω εκτυλίχθηκαν «μια ημέρα μετά την κυβερνητική φιέστα στην Καισαριανή, που είχε προφανή στόχο να δώσει άλλοθι ‘αριστεροσύνης’ και να ξεπλύνει την αντιλαϊκή πολιτική».

«Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι η υλοποίηση της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής πάει χέρι – χέρι με την καταστολή και τον αυταρχισμό ενάντια στους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα που διεκδικούν τα δικαιώματά τους», κατέληξε

Ποτάμι: Έταζαν στους συνταξιούχους αυξήσεις, σήμερα τους ψεκάζουν με χημικά

«Ο κ. Κατρούγκαλος και ο κ. Τσίπρας κατέβαιναν στις πλατείες και έταζαν στους συνταξιούχους αυξήσεις και 13η σύνταξη. Αφού εκμεταλλεύθηκαν τον πόνο τους κι έγιναν κυβέρνηση, σήμερα τους ψεκάζουν με χημικά όταν τους ζητούν να υλοποιήσουν εκείνα που τους υποσχέθηκαν».

Τα παραπάνω σχολίασε το Ποτάμι, το οποίο, κλιμακώνοντας την επίθεσή στην κυβέρνηση, σημειώνει ακόμη πως αν και «ο κ. Τόσκας αναλαμβάνει το πολιτικό βάρος των ψεκασμών προκειμένου να καλύψει τον κ. Τσίπρα, η ευθύνη του λαϊκισμού και των κάλπικων υποσχέσεων ανήκει σε ολόκληρη την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κι αυτή δεν παραγράφεται».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment