PeristeriNews.gr
Διεθνή

Απαγόρευση του ιστότοπου Indymedia αποφάσισε η Γερμανία



Την απαγόρευση λειτουργίας της διαδικτυακής πλατφόρμας «linksunten.indymedia.org» ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές ασφαλείας, η ιστοσελίδα θεωρείται το βασικό μέσο της ακροαριστεράς στη χώρα, ενώ ως αιτιολογία για την απόφαση αναφέρθηκε ότι η λειτουργία της διαδικτυακής πύλης παραβίαζε τον ποινικό κώδικα και στρεφόταν κατά της συνταγματικής τάξης.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Der Spiegel», η ενέργεια του υπουργείου Εσωτερικών δεν αποκλείεται να σχετίζεται με τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο Αμβούργο τον περασμένο Ιούλιο, στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της G20.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας έκλεισε το Indymedia

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας απαγόρευσε και έκλεισε τον ακροαριστερό – αντιεξουσιαστικό ιστότοπο Indymedia, καθώς κρίθηκε ότι η λειτουργία του παραβιάζει τον γερμανικό ποινικό κώδικα.

Το σάιτ «έπεσε» από το Διαδίκτυο λίγα λεπτά μετά τη συνέντευξη Τύπου του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ για το ζήτημα.

Η απόφαση ελήφθη καθώς ο ιστότοπος, ο οποίος διατηρεί παραρτήματα σε πολλές χώρες του πλανήτη, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα, «προωθούσε το μίσος κατά διαφορετικών απόψεων και αξιωματούχων της χώρας», σύμφωνα με τον υπουργό.

Οι γερμανικές αρχές αντιμετωπίζουν το Indymedia περισσότερο ως «οργανισμό» παρά ως ειδησεογραφικό ιστότοπο, είπε ο κ. Ντε Μεζιέρ.

Οι αρχές προχώρησαν σε έφοδο στον χώρο όπου στεγάζονται οι σέρβερ του ιστότοπου, στη περιοχή της Βάδης – Βυρτεμβέργης, όπως τόνισε ο τοπικός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Στρομπλ, ο οποίος, όπως και ο κ. Ντε Μεζιέρ, ανήκει στην κεντροδεξιά Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση (CDU) Γερμανίας της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Μολονότι οι αρχές σκοπεύουν να κατάσχουν υπολογιστές και άλλο υλικό, δεν πρόκειται προς το παρόν να προβούν σε συλλήψεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας

Peristeri News

Με τον φόβο μεγάλων σεισμών η Τουρκία

Peristeri News

Οι Ρώσοι πολιορκούν το Χάρκοβο

Peristeri News

Leave a Comment