PeristeriNews.gr
Πολιτική

Απ. Τζιτζικώστας: Ο Β. Μεϊμαράκης απαιτεί, δεν διεκδικεί την ψήφο των Νεοδημοκρατών


Αιχμές κατά του Βαγγέλη Μειϊμαράκη, ο οποίος –όπως ανέφερε- «δεν διεκδικεί, αλλά απαιτεί την ψήφο των Νεοδημοκρατών», άφησε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Ο κ. Μεϊμαράκης, ως προσωρινός πρόεδρος της Ν.Δ. δεν θέλει, για κάποιους λόγους -προφανώς για τους δικούς του λόγους- να βγει στην κοινωνία μαζί μας ως υποψήφιος πρόεδρος, όχι ως προσωρινός πρόεδρος, και να υποστεί τη βάρος της σύγκρισης, των ερωτήσεων, της συζήτησης. Αυτό εννοώ, όταν λέω ότι δεν διεκδικεί την ψήφο, αλλά την απαιτεί με τη στάση του», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Είπε ακόμη ότι απουσιάζει από τις εσωκομματικές διαδικασίες ο διάλογος, τον οποίο –όπως υποστήριξε- επιδιώκει ο ίδιος, αλλά και οι συνυποψήφιοί του, Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν είναι δυνατόν να γίνονται εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού και να μην έχουν γίνει κάποιες συνδιασκέψεις. Να μην έχουν συγκληθεί κάποια όργανα του κόμματος για να συζητήσουμε μαζί οι τέσσερις υποψήφιοι. Να στείλουμε ξεκάθαρα το μήνυμα ότι δεν τίθεται θέμα ενότητας της παράταξης την επόμενη ημέρα. Και βέβαια να παρουσιάσουμε στον κόσμο μας τις διαφορετικές απόψεις για το αύριο της Ν.Δ.. Οι τρεις υποψήφιοι, ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Γεωργιάδης και εγώ, έχουμε ταχθεί υπέρ αυτού του διαλόγου και τον θέλουμε» τόνισε.

Υπογράμμισε επίσης ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι ποια νοοτροπία θα κυριαρχήσει στη Ν.Δ., ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι διακατέχονται από «ιδεοληψίες» και ότι αδυνατούν «να ανταποκριθούν στο βασικό ζητούμενο της εποχής, να φύγει η χώρα από την κρίση».

Σημείωσε παράλληλα ότι αν η Ν.Δ. υποστεί και νέα ήττα στις επόμενες εκλογές θα είναι οδυνηρό για την παράταξη και υπογράμμισε ότι η μόνη λύση είναι να «επαναπατρίσει» τους ψηφοφόρους που της «γύρισαν» την πλάτη στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Σε ερώτηση, αν αποτελεί πραγματικό πρόβλημα το γεγονός ότι δεν είναι κοινοβουλευτικός, στην περίπτωση που αναδειχθεί αρχηγός της Ν.Δ., απάντησε ότι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει σαφής διάκριση, μεταξύ της νομοθετικής και της εκτελεστικής εξουσίας και επανέλαβε ότι «η Ν.Δ. ποτέ δεν έχανε μέσα στο Κοινοβούλιο γιατί πάντα είχε ικανά στελέχη, αλλά στην κοινωνία».

«Όπως ξέρετε ούτε για αρχηγός ενός κόμματος και κυρίως ούτε για πρωθυπουργός μιας χώρας δεν υπάρχει θέμα ασυμβιβάστου εάν είναι κοινοβουλευτικός ή μη. Το Σύνταγμα το επιτρέπει, αλλιώς δεν θα μπορούσα να είμαι υποψήφιος» πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι σε περίπτωση που εκλεγεί η Ν.Δ. θα λειτουργεί με δύο αντιπροέδρους. Όπως διευκρίνισε, ο ένας θα έχει την ευθύνη της κοινοβουλευτικής παρουσίας της Ν.Δ. και ο άλλος την κατάρτιση ενός προγράμματος εθνικής αναγέννησης της χώρας.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι η υποψηφιότητά του δεν εκφράζει υποσύνολα της παράταξηςκαι ότι αυτή απευθύνεται «από τη δημοκρατική δεξιά έως τις παρυφές της πατριωτικής αριστεράς».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment