PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αντισταθείτε στο φόβο


O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μίλησε σε κομματική συγκέντρωση σε ξενοδοχείο της Καστοριάς.

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του σε κομματική συγκέντρωση σε ξενοδοχείο της Καστοριάς το μήνυμα που έστειλε στους πολίτες ήταν “Αντισταθείτε στο φόβο και την απελπισία που προσπαθεί να σπείρει η κυβέρνηση μαζί με τους πάσης φύσεως παπαγάλους και τα εξαπτέρυγά της”.

“Tο ΠΑΣΟΚ θέλει τον κόσμο να φοβάται ενώ η Νέα Δημοκρατία δίνει στους πολίτες την ελπίδα. Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας είναι κοστολογημένο και μηδενίζει το έλλειμμα σε 18 μήνες, μειώνει το χρέος σε τέσσερα χρόνια και βγάζει τη χώρα από τους όρους του μνημονίου μέσα σε μια διετία, φυσικά εφόσον αρχίσει αμέσως η υλοποίησή του”.

Απάντησε στις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι το σχέδιο του κόμματός του είναι ανεφάρμοστο και μαγικό και είπε “η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι που έπεσε έξω σε όλες τις προβλέψεις της και στα έσοδα και στις δαπάνες και στον πληθωρισμό, μαγεία, μαύρη μαγεία είναι τα κατορθώματα της κυβέρνησης”, είπε χαρακτηριστικά και έφερε ως παράδειγμα την αύξηση των φόρων που δεν οδήγησε σε αύξηση και των εσόδων.

“Άλλαξαν τα φώτα στον κόσμο με τους φόρους και δεν αυξήθηκαν τα έσοδα. Αυτό κι αν είναι μαγεία, με το μνημόνιο η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει το έλλειμμα αλλά ταυτόχρονα αυτό αυξάνεται από την ύφεση που προκαλεί το ίδιο το μνημόνιο, παρομοίωσε την προσπάθεια της κυβέρνησης με κάποιον που προσπαθεί να βγάλει τα νερά από τη βάρκα με τρύπιο κουβά. Το μισό νερό χύνεται πάλι μέσα στη βάρκα και δεν θα αδειάσει ποτέ”, είπε ο κ. Σαμαράς

Όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία, τόνισε πως ποτέ δεν είπε ότι δεν χρειάζονται θυσίες, αλλά οι θυσίες αυτές να πιάσουν τόπο. Δεν μοίρασε υποσχέσεις αλλά αυτά που δεσμεύτηκε θα τα κάνει, θα αποκαταστήσει τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων.

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή λέγοντας ότι έκανε όσα δεν έχει κάνει άλλο κόμμα αλλά παράλληλα αναγνώρισε ότι έγιναν και λάθη. Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να περνάει ως αλάθητο, αλλά είναι αδιόρθωτο παρατήρησε.

Επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει τόση αυτοκριτική όση δεν έκανε άλλο κόμμα, ότι κρατάει τις καλύτερες παραδόσεις της κεντροδεξιάς και αφήνει πίσω τα βαρίδια του παρελθόντος.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι στήνει συνεχώς εξεταστικές επιτροπές διότι χωρίς αυτές δεν μπορεί να κυβερνήσει επειδή θέλει να αποπροσανατολίζει τον ελληνικό λαό.

Σε ότι αφορά την εξεταστική επιτροπή για την οικονομία τόνισε ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έκανε ένα πρώτο βήμα λέγοντας ότι αυτή μπορεί να ερευνήσει και πριν το 2004.

Αναφέρθηκε στην αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη λέγοντας ότι έριξε βολές εναντίον του κ. Παπανδρέου.

Πρόσθεσε όμως ότι ο κ. Παπανδρέου θα υποχρεωθεί να κάνει και άλλα βήματα και για την περίοδο μετά τον Οκτώβριο του 2009 και αν δεν το κάνει ο κ. Παπανδρέου, θα το κάνει η Νέα Δημοκρατία όταν έρθει στην κυβέρνηση.

Η αλήθεια δεν περιορίζεται, δεν φυλακίζεται, δεν τεμαχίζεται, είπε ο κ. Σαμαράς και υπογράμμισε πως ο ίδιος δεν προεξοφλεί την ενοχή κανενός αλλά πρέπει να μάθουμε πως από το “λεφτά υπάρχουν” φτάσαμε στο “πετσόκομμα” των συντάξεων και στο μνημόνιο.

Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους ψηφοφόρους να διαλέξουν αν θέλουν αυτοδιοικητικούς άρχοντες που θα είναι υποταγμένοι στην κυβέρνηση του μνημονίου ή θα είναι ανεξάρτητοι από την κυβέρνηση.

Λέγοντας “θέλετε με το αποτέλεσμα των εκλογών η κυβέρνηση να είναι ευχαριστημένη ή ζεματισμένη;”, κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν την ελπίδα και όχι το φόβο.

Τέλος ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στα προβλήματα του νομού Καστοριάς τονίζοντας την ανάγκη να στηριχθεί η ντόπια παραγωγή προϊόντων όπως τα φασόλια και ο τουρισμός της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Κασσελάκης: Θα μείνω στην Ελλάδα και θα γίνω πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment