PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αντιπρόεδρος της Κομισιόν ο Μαργαρίτης Σχοινάς


Αντιπρόεδρος της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής ορίζεται ο Μαργαρίτης Σχοινάς, σύμφωνα με απόφαση της νεοκλεγείσας προέδρου της Κομισίον Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν θα είναι υπεύθυνος για την Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής.

«Θερμά συγχαρητήρια στον Μαργαρίτη Σχοινά για την υποψηφιότητα του ως Αντιπρόεδρος της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στόχος του για τα επόμενα 5 χρόνια θα είναι να προστατεύει τον Ευρωπαϊκό τρόπο ζωής», αναφέρει tweet του Ευρωκοινοβουλίου.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο ίδιος ο κ. Σχοινάς δήλωσε ενθουσιασμένος για τον διορισμό του στη θέση του αντιπροέδρου της Κομισιόν για την Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής.

Όπως σημείωσε είναι έτοιμος να «πιάσει δουλειά» και προσβλέπει σε συζητήσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «για το πώς μπορούμε να μεταφράσουμε τις πολιτικές μας προτεραιότητες σε πραγματικά αποτελέσματα για τους Ευρωπαίους».

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να αναλάβουν τα καθήκοντά τους όλοι οι επίτροποι θα πρέπει να λάβουν την έγκριση των αρμόδιων επιτροπών του Ευρωκοινοβουλίου. Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου.

Σημειώνεται πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Σχοινά και τον συνεχάρη για τον ορισμό του ως αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment