PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αντιπαράθεση για την απόφαση του Eurogroup



Νέους διαξιφισμούς μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησε η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο.

Νέους διαξιφισμούς μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησε η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο.

Σε ανακοίνωσή της νωρίτερα σήμερα η Κουμουνδούρου κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι «όχι μόνο δεν έδωσε στήριγμα στη Κύπρο, αλλά ταυτίστηκε απόλυτα με τους εκβιασμούς των δανειστών».

«Η ελληνική τρόικα έχει ταυτίσει τα δικά της πολιτικά συμφέροντα με αυτά των δανειστών. Γι’ αυτό όχι μόνο δεν σκέφτηκε ποτέ να βοηθήσει τη Κύπρο, αλλά μεθόδευσε την παραδειγματική της τιμωρία, προκειμένου να αποδείξει στον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της υποταγής, που η ίδια έχει επιλέξει», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ, η οποία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ψάχνει απεγνωσμένα ευκαιρίες να “δικαιώσει” την αδιέξοδη, τυχοδιωκτική πολιτική του».

Καταλόγισε επίσης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «δεν το ενδιαφέρει η Κύπρος και το βιός των Κυπρίων», αλλά «μόνο στενά κομματικά οφέλη».

«Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ενδιαφέρει η “εθνικά υπερήφανη στάση” σε οποιοδήποτε θέμα. Άλλωστε, σε κανένα θέμα δεν έχει εθνικά υπερήφανη στάση. Σε όλα τα ανοιχτά εθνικά θέματα ζητάει πλήρη υποχώρηση της Ελλάδας. Σε πολλά, δικαιώνει τα χειρότερα επιχειρήματα των εχθρών της Ελλάδας. Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τον Ελληνισμό στην πλήρη απομόνωση. Και καταγγέλλει όσους του αντιστέκονται», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Ας καταγγέλλει όσο θέλει. Τώρα πια τον κατάλαβαν όλοι. Και στην Ελλάδα και στην Κύπρο», κατέληξε.

«Είναι συνένοχοι στο έγκλημα κατά του κυπριακού λαού. Και αυτό το κατανοούν όλοι και στην Ελλάδα και στην Κύπρο», ανταπάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ με νεότερο σχόλιό του, με αφορμή και τις αιχμές των άλλων κυβερνητικών εταίρων.

Σημείωσε επίσης ότι αποτελεί «χυδαία πρόκληση από πλευράς των κυβερνητικών εταίρων όταν από τη μία χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την απόφαση του Eurogroup και την από την άλλη μιλάνε για “εθνικά υπεύθυνη στάση”».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment