PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αντιμνημονιακά συλλαλητήρια στο Σύνταγμα



Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην πλατεία Συντάγματος.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην πλατεία Συντάγματος. Η αντίστροφη μέτρηση για την ψήφιση των πλέον δυσβάστακτων μέτρων έχει ξεκινήσει, με τους βουλευτές να συνεδριάζουν, έπειτα από αλλεπάλληλες διακοπές, σε κλίμα έντασης από το πρωί της Τετάρτης και τους χιλιάδες εργαζομένους, ανέργους, μέλη συνδικάτων και πολιτικών σωματείων να δίνουν ραντεβού στις 17.00 το απόγευμα.

Η χώρα παραλύει για δεύτερη ημέρα. Οι πολίτες ευελπιστούν σε ένα μαζικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, με σαφή αντιμνημονιακό χαρακτήρα, την ώρα που εντός της Βουλής θα διεξάγεται η συζήτηση και η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο.

Οι κομματικές ηγεσίες στην Κουμουνδούρου και τον Περισσό πιστεύουν ότι η συμμετοχή θα είναι μεγάλη. Στον ΣΥΡΙΖΑ, δε, προσδοκούν ότι ο όγκος του συλλαλητηρίου θα είναι τέτοιος, που θα δικαιολογεί την απαίτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών «εδώ και τώρα».

Από το πρωί, τα τηλέφωνα έχουν πάρει «φωτιά», ώστε να αποφευχθούν αντάρτικα της τελευταίας στιγμής τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΔΗΜΑΡ. Κατά το Μαξίμου, το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να υπερψηφιστεί από έναν αριθμό βουλευτών που θα κυμαίνεται μεταξύ 154 έως 157 ψήφων, αριθμός, ιδίως ο δεύτερος, που φέρεται υπό τις παρούσες συνθήκες να ικανοποιεί το πρωθυπουργικό γραφείο. Την ίδια ώρα, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ζητούν χρόνο, καθώς το πολυνομοσχέδιο αριθμεί συνολικά 798 σελίδες.

Οι απεργίες και τα συλλαλητήρια της Τετάρτης

Δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας η Τετάρτη 7 Νοεμβρίου και οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Το ραντεβού δόθηκε στο Σύνταγμα στις 17.00, ενώ το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί την ίδια ώρα στην Ομόνοια. Στόχος η πολιορκία της Βουλής μέχρι αργά το βράδυ.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με αποτέλεσμα σήμερα να μην κινούνται λεωφορεία, τρόλεϊ, ΟΣΕ και Προαστιακός. Ωστόσο, θα κινηθούν από τις 15.00 και μετά το μεσημέρι οι συρμοί του Μετρό και του ΗΣΑΠ, ενώ από τις 12.00 και του Τραμ.

Σημειώνεται ότι, με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας, κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του Μετρό «Ευαγγελισμός», «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ακρόπολη», προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο επεισοδίων, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος. Την Πέμπτη και την Παρασκευή οι συρμοί του Μετρό, του ΗΣΑΠ και του Τραμ θα μείνουν ακινητοποιημένοι.

Τη συνέχιση της απεργίας του κλάδου μέχρι τις 05.00 το πρωί της Πέμπτης αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ταξί και αγοραίων σε έκτακτη συνεδρίασή του.

Εξαιτίας των κινητοποιήσεων, ο δακτύλιος δεν ισχύει ούτε σήμερα και η κίνηση των αυτοκινήτων στο κέντρο θα είναι ελεύθερη.

Παράλληλα, στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας.

Χωρίς νοσοκομεία θα μείνει όλη η χώρα την Τετάρτη καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τρεις 24ωρες απεργίες στις 5, 6 και 7 Νοεμβρίου. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα. Στις ημέρες αυτές στα δημόσια νοσοκομεία θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

Έως την Παρασκευή απέχουν οι δικηγόροι, οι εισαγγελείς και οι δικαστές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου απέχουν επίσης.

Ρολά κατεβάζουν και τα εμπορικά καταστήματα. Οι δημοσιογράφοι προβαίνουν σήμερα σε στάση εργασίας, από τις 16.00 έως τις 19.00.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν, επίσης, δάσκαλοι και καθηγητές, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και εφοριακοί, εργαζόμενοι στους δήμους και τις νομαρχίες, τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι ΕΛ.ΤΑ., ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, μηχανικοί, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Άγνωστοι βανδάλισαν δημοτικό σχολείο στο Περιστέρι

Peristeri News

Οδηγός διέλυσε 40 αυτοκίνητα σε κεντρικό δρόμο της Κυψέλης (vid)

Peristeri News

Φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω

Peristeri News

Leave a Comment