PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα ο Μένιος Φουρθιώτης


Αντιμέτωπος με σωρεία κακουργημάτων και πλημμελημάτων είναι ο Μένιος Φουρθιώτης και οι τρεις συγκατηγορούμενοι του που οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελία άσκησε σε βάρος του παρουσιαστή ποινική δίωξη για σύσταση συμμορίας σε βαθμό πλημμελήματος, ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος.

Επιπλέον, ο Μένιος Φουρθιώτης κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία, ηθική αυτουργία στην Προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας, σε βαθμό πλημμελήματος καθώς και για ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδή καταγγελία και πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι τρεις συγκατηγορούμενοι του κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για: σύσταση συμμορίας, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού, οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση, έκρηξη σε βαθμό κακουργήματος, για το πλημμέλημα της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας αλλά και της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Οι τρεις κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Με χειροπέδες πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα

Ο Μένιος Φουρθιώτης, νωρίς το μεσημέρι, πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα συνοδευόμενος από δυο αστυνομικούς ενώ φορούσε χειροπέδες και κρατούσε ένα μπουκάλι νερό. Ο παρουσιαστής φορούσε καπέλο, κουκούλα, γυαλιά ηλίου και μάσκα, λόγω κορωνοιού, για να καλύψει τα χαρακτηριστικά του. Μάλιστα, εξακολούθησε να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του όση ώρα παρέμενε στον προθάλαμο του εισαγγελικού γραφείου.

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τις έρευνες προκύπτει επαφή του Μένιου Φουρθιώτη με τους δυο ποινικούς η οποία ενδεχομένως συνδέεται τόσο με την επίθεση με καλάσνικοφ όσο και την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του στον Διόνυσο. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές ο παρουσιαστής και οι συγκατηγορούμενοι του εμφανίζονται να συμφώνησαν στο ποσό των 40.000 ευρώ για να “σκηνοθετήσουν” τα χτυπήματα.

Μάλιστα, φέρονται να γνωρίζονται από το παρελθόν καθώς είχαν συνεργαστεί στον τηλεοπτικό σταθμό όπου εργάζονταν. Αυτή τη συνεργασία φέρονται να επικαλούνται οι τρεις κατηγορούμενοι για να δικαιολογήσουν τις επικοινωνίες που είχαν μεταξύ τους καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αρνούνται όσα τους αποδίδονται.

Οι αρχές ξετυλίγοντας του κουβάρι της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, εντόπισαν ίχνη από τις επικοινωνίες των κατηγορουμένων τόσο τηλεφωνικές όσο και διαδικτυακές.

Είναι ενδεικτικό ότι οι δυο συγκατηγορούμενοι του παρουσιαστή, οι οποίοι είναι παλιοί γνώριμοι των αρχών, φέρονται να είχαν επαφές μαζί του ακόμη και την ώρα της επίθεσης στο σπίτι του.

Μάλιστα, πληροφορίες κάνουν λόγο για κινητό «σκιά» το οποίο εντοπίστηκε στην κατοχή του Μένιου Φουρθιώτη και φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για τις επίμαχες επικοινωνίες. Το συγκεκριμένο κινητό έχει μπει στο «μικροσκόπιο» των εργαστηρίων της αστυνομίας προκειμένου να αναλυθούν τα στοιχεία που ενδεχομένως προκύψουν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα

Peristeri News

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Leave a Comment