PeristeriNews.gr
Οικονομία

Αντικειμενικές τιμές σε 25 νομούς


Αντικειμενικές τιμές ακινήτων σε 4.500 περιοχές που μέχρι σήμερα ήταν εκτός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Αντικειμενικές τιμές ακινήτων σε 4.500 περιοχές που μέχρι σήμερα ήταν εκτός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Έτσι, με την επέκταση αυτή το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων καλύπτει πλέον το σύνολο των περιοχών σε 25 νομούς της χώρας.

Πρόκειται για τις αντικειμενικές τιμές με τις οποίες, στις περιοχές αυτές, θα προσδιορίζεται πλέον ο φόρος στις μεταβιβάσεις ακινήτων και στις κληρονομιές, ο φόρος ακίνητης περιουσίας κα . Έως τώρα στις περιοχές αυτές ίσχυε το σύστημα των ενδεικτικών τιμών οι οποίες ωστόσο δημιουργούσαν σημαντικές στρεβλώσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι νέες αντικειμενικές τιμές είναι υψηλότερες από τις ενδεικτικές- συγκριτικές τιμές των ΔΟΥ αφού οι τελευταίες ήταν «τεχνητά συμπιεσμένες» όπως λένε παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.

Οι νέες τιμές σε κάθε περιοχή προβλέπονται σε απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα μόνο δύο νομοί (Γρεβενών και Καστοριάς) καλύπτονται στο σύνολό τους από το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων. Έτσι με τη σημερινή ένταξη των νέων περιοχών σε 23 νομούς το αντικειμενικό σύστημα καλύπτει συνολικά 25 νομούς.

Επίσης, εντάσσονται περιοχές και οικισμοί των νομών Κυκλάδων και Χαλκιδικής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τους Πίνακες Τιμών Αντικειμενικών Αξιών στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment