Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αντίδραση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Την αντίδραση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) προκάλεσε το άρθρο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη για χρηματική συνδρομή των γονέων, προκειμένου να υπάρχει πρόσθετη διδακτική στήριξη στα σχολεία.

Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, ο κ. Τριανταφυλλίδης δίνει σύνθημα για το ξήλωμα της δημόσιας – δωρεάν παιδείας και καταθέτει προτάσεις «περί ιδιωτικοποίησης, επί της ουσίας, της εκπαίδευσης».

«Σε μια εποχή που η κυβέρνηση τάζει τα πάντα στην κοινωνία σε σχέση με το δημόσιο σχολείο που φέτος ήρθε αντιμέτωπο με τραγικά αδιέξοδα, για την επίλυση των οποίων δεν έχει κάνει καμία απολύτως ενέργεια, ο κ. Τριανταφυλλίδης ανοίγει την κερκόπορτα της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας – δωρεάν παιδείας με πρόταση για δίδακτρα που θα πληρώνουν (οι ήδη βαρύτατα φορολογούμενοι) γονείς των μαθητών», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΔΟΕ αναφέρει ακόμη ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «ανοίγει θέματα αξιολόγησης, αριστείας και ωρολογίων προγραμμάτων με χρηματοδότηση από τους γονείς, μαθητική κάρτα για επιλογή σχολικής μονάδας».

« Ανοίγει, δηλαδή, τον ασκό του Αιόλου με όλα εκείνα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα για τα οποία το εκπαιδευτικό κίνημα έδωσε και δίνει μάχες για να μην περάσουν (στο παρελθόν με τη στήριξη της σημερινής κυβέρνησης όταν ήταν στη θέση της αντιπολίτευσης)», συμπληρώνει.

Καταλήγοντας, η Ομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι τίποτε από τα παραπάνω δεν θα αποτελέσει πολιτική της στον τομέα της Παιδείας και να καταδικάσει τις απόψεις του βουλευτή της.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Περιστέρι: Χειροπέδες σε 33χρονο για κοκαΐνη, πιστόλι και πλαστά ευρώ

Peristerinews.gr Newsroom

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο το Σαββατοκύριακο, κλειστοί κεντρικοί δρόμοι

Peristerinews.gr Newsroom

Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε επιχείρηση εστίασης στο Περιστέρι

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment