PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αντιδράσεις κομμάτων για την έκτακτη σύνοδο


Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την έκτακτη σύνοδο των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης και τη συζήτηση για την ελληνική οικονομία.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την έκτακτη σύνοδο των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης και τη συζήτηση για την ελληνική οικονομία.

Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης, δήλωσε: «Με μεγάλη καθυστέρηση και χωρίς να υπάρχει σαφής και ξεκάθαρη πληροφόρηση, παρά μόνο ανεύθυνες φήμες, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε, τελικά, τα μεσάνυχτα ότι ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται σε μυστική σύσκεψη στο Λουξεμβούργο. Παραμένει, ωστόσο, ακόμη μυστήριο ποιο ήταν το πραγματικό αντικείμενο της σύσκεψης αυτής. Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει, με σαφήνεια και υπευθυνότητα, για τις διαπραγματεύσεις που γίνονται από χθες το απόγευμα στο Λουξεμβούργο. Την κρίσιμη αυτή ώρα μισόλογα και ασάφειες δεν βοηθούν».

Το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Είναι επιτακτική ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο λαός ότι η κυβέρνηση και γενικά το αστικό πολιτικό σύστημα μαζί με την πλουτοκρατία παριστάνουν τα θύματα επίθεσης, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι ανταγωνίζονται μέρα – νύχτα με αντίστοιχες δυνάμεις της ΕΕ, ποιος θα ωφεληθεί περισσότερο από την πτώχευση του λαού. Αυτή είναι η ουσία και του δημοσιεύματος του Σπίγκελ και της σύσκεψης στο Λουξεμβούργο και άλλων παρόμοιων που θα ακολουθήσουν, και που η κυβέρνηση τα κρύβει».

Από το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η αοριστία της πρώτης ανακοινώσεως του υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με την έκτακτη συνάντηση στο Λουξεμβούργο υπό τον κ. Γιούνκερ, σε συνάρτηση με την ώρα εκδόσεώς της, Παρασκευή μεσάνυκτα, επιτείνουν τους φόβους και τις αγωνίες του χειμαζόμενου λαού μας. Πρέπει απαραιτήτως να υπάρξουν διευκρινιστικές δηλώσεις, γιατί το πρωινό της Δευτέρας μπορεί να κρύβει εκπλήξεις».

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γ. Καρατζαφέρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η προγραμματισμένη, “έκτακτη” Σύνοδος του Λουξεμβούργου, την Παρασκευή το βράδυ, κατέδειξε το γιατί είναι απαραίτητο ένα ενιαίο εθνικό μέτωπο. Ο εκνευρισμός του πρωθυπουργού πυροδοτεί, αντί να κατευνάζει, το όλο κλίμα. Προφανώς πρέπει να έχει αντιληφθεί πλέον και ο ίδιος ότι η προσπάθεια για διάσωση της Ελλάδας δεν μπορεί να είναι μόνο προσωπικό του θέμα. Από την άλλη πλευρά, οι ανεύθυνοι με τα “κρεσέντο” και τα διάφορα “κατηγορώ” τους, δεν προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας. Τουναντίον διευκολύνουν τα “αρπακτικά” της Ευρώπης να υλοποιήσουν τελικά τα σχέδιά τους».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel: «Ο πανικός που δημιουργήθηκε από το δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel αναδεικνύει για μια ακόμη φορά την πολύ δύσκολη και οριακή κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα από την αποτυχημένη πολιτική του μνημονίου. Μια κατάσταση που επιδεινώνεται από την εμμονή στην ίδια πολιτική και από τις εν κρυπτώ συζητήσεις περί αναδιάρθρωσης από μια κυβέρνηση που στερείται λαϊκής νομιμοποίησης και αξιοπιστίας».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, δήλωσε: «Η Ελλάδα βρίσκεται στο «σημείο μηδέν». Πρέπει επιτέλους τα κόμματα να συνειδητοποιήσουν ότι ο τόπος για να σωθεί χρειάζεται εθνική συνεννόηση. Συνεννόηση και συμφωνία στην αποτελεσματική εφαρμογή πολιτικών που θα προωθήσουν άμεσα τις βαθιές αλλαγές που χρειάζεται η ελληνική οικονομία. Η κυβέρνηση με μυστικές επαφές και υπόγειες διαπραγματεύσεις δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας που έχει. Όπως και η αντιπολίτευση με συνεχείς υστερόβουλες αρνήσεις και εξωπραγματικό και επικίνδυνο λαϊκισμό δεν υπηρετεί το λαό».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment