PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Αντιδρά η ΓΕΝΟΠ στο νομοσχέδιο για την «μικρή ΔΕΗ»


Την αντίδρασή της εκφράζει με ανακοίνωσή της Η ΓΕΝΟΠ στην κατάθεση αργά το βράδυ της Δευτέρας του νομοσχεδίου για την «μικρή ΔΕΗ».

Την αντίδρασή της εκφράζει με ανακοίνωσή της Η ΓΕΝΟΠ στην κατάθεση αργά το βράδυ της Δευτέρας του νομοσχεδίου για την «μικρή ΔΕΗ».

Η ΓΕΝΟΠ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι ικανοποίησε τις απαιτήσεις των ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων με την κατάθεση του σχεδίου νόμου «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας», την απόσχιση δηλαδή του 30% του παραγωγικού δυναμικού , των υπηρεσιών και της λειτουργίας τηςΔΕΗ αλλά και των πελατών της.

Επίσης η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι η κυβέρνηση παραδίδει σε κερδοσκοπικά συμφέροντα τεράστιες δημόσιες εκτάσεις γης πλούσιες σε κοιτάσματα λιγνίτη καθώς και παραλίμνιες και παραποτάμιες περιοχές με κίνδυνο δημιουργίας φεουδαρχικών καταστάσεων.

Επιπλέον, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η κυβέρνηση, λεηλατεί την ενσωματωμένη ασφαλιστική περιουσία των εργαζομένων και των συνταξιούχων της Επιχείρησης.

Ακόμη τονίζει ότι η προβλεπόμενη μεταφορά του προσωπικού στη νέα εταιρεία καταργεί σκανδαλωδώς και «πραξικοπηματικά» όλα τα νομοθετικά κατοχυρωμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Τέλος η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – Κλάδος Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΚΗΕ) καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το νομοσχέδιο υποστηρίζοντας με αυτό η κυβέρνηση θέτει εμπόδια στην απρόσκοπτη πρόσβαση των καταναλωτών,ειδικά των πιο αδύναμων, όπως τονίζει, στο βασικό κοινωνικό αγαθό της Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment