PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ανθρωπιστική βοήθεια από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό σε πρόσφυγες


Ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη και τα Διαβατά θα διανέμει έως και τις 6 Μαρτίου ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας καλύπτεται από την επιχείρηση Έκτακτης Στήριξης (Emergency Appeal- EA) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), ενώ ένα μικρό μέρος από τον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό.

Συγκεκριμένα στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη θα διανεμηθούν 3.000 πακέτα με τρόφιμα, 1.500 μπουκάλια με νερό, 210 παιδικές τροφές, 1.820 πακέτα με είδη προσωπικής υγιεινής, 1.960 τσάντες και 700 κουβέρτες. Τα είδη αυτά καλύπτονται από την επιχείρηση Έκτακτης Στήριξης.

Στα Διαβατά θα διανεμηθούν 1.800 πακέτα με τρόφιμα προερχόμενα από δωρεές. Επίσης, θα διανεμηθούν 1.400 τσάντες, 420 παιδικές τροφές και 1.400 ξυραφάκια που προέρχονται από την επιχείρηση Έκτακτης Στήριξης, καθώς και η δωρεά του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού που αποτελείται από 20 μάρσιπους, και 75 πακέτα προσωπικής υγιεινής και 50 πακέτα προσωπικής υγιεινής (6-12 μηνών).

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός επισημαίνει σε ανακοίνωσή του πως βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα σε όλα τα σημεία διέλευσης μεταναστών και προσφύγων. Ειδικότερα στην Ειδομένη λειτουργεί ιατρική μονάδα και παιδότοπος, παρέχονται υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης και επανασύνδεσης οικογενειακών δεσμών και πραγματοποιούνται διανομές ανθρωπιστικού υλικού.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πότε λήγουν οι παλιές ταυτότητες

Peristeri News

Πληρωμή Τελών Κυκλοφορίας με το μήνα – Πως υπολογίζονται

Peristeri News

Χαμός με τους εκδρομείς του Πάσχα – Μεγάλη κίνηση σε λιμάνια και δρόμους

Peristeri News

Leave a Comment