PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Αντάμωμα Κρητών και Ποντίων στην Αγία Βαρβάρα


Στo πλαίσιo των «Γιορτών πόλης», η Ένωση Κρητών « Η Μεγαλόνησος » και ο Σύλλογος Ποντίων «Ο Φάρος», με την υποστήριξη του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, οργάνωσαν μια εκπληκτική εκδήλωση την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012.

Στo πλαίσιo των «Γιορτών πόλης», η Ένωση Κρητών « Η Μεγαλόνησος » και ο Σύλλογος Ποντίων «Ο Φάρος», με την υποστήριξη του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, οργάνωσαν εκδήλωση την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012, στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας, που εστίασε στο πνεύμα ομαδικότητας αλλά και στην προβολή των κοινών τους χαρακτηριστικών.

Ενεργή συμμετοχή στη βραδιά είχαν τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων που, υπό τους ήχους της κρητικής και της ποντιακής λύρας, ταξίδεψαν το κοινό στους δρόμους των τόπων τους, χορεύοντας παράλληλα κότσαρη και πεντοζάλι.

Επιπλέον, οι θεατές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα θεατρικό δρώμενο στις τοπικές διαλέκτους Κρητών και Ποντίων δίνοντας έμφαση στη διάλεκτο του Πόντου και της Κρήτης όπως και στην ιστορία των δύο περιοχών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκε στους παρευρισκόμενους ρακί και κεράσματα, εδέσματα των δύο περιοχών που έχουν τη δική τους μακραίωνη παράδοση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment