PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αντ. Σαμαράς: Υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ



Με τη φράση «είμαστε ανοιχτοί σε όλους» ο Αντώνης Σαμαράς απευθύνει προσκλητήριο για μια συμμαχία ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων και προσώπων, έτσι ώστε να στηριχθεί η μεταρρυθμιστική πολιτική.

Με τη φράση «είμαστε ανοιχτοί σε όλους» ο Αντώνης Σαμαράς απευθύνει προσκλητήριο για μια συμμαχία ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων και προσώπων, έτσι ώστε να στηριχθεί η μεταρρυθμιστική πολιτική.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο Πρωθυπουργός προειδοποιεί ότι τα δύσκολα είναι μπροστά και πως δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση της προσπάθειας, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος «να ξανακυλήσουμε». Τονίζει, πάντως, ότι «γλιτώσαμε τη δραχμοφοβία» και εμφανίζεται αισιόδοξος πως πλέον υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ.

«Η αλλαγή άρχισε να φαίνεται σε πολλά, άλλα μικρά και άλλα μεγάλα», λέει ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση έχει πιάσει τους στόχους της για τη μείωση του ελλείμματος. Ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει πως προτεραιότητά του είναι η διόρθωση των αδικιών, κάτι που θα γίνει μόλις αρχίσει η κυβέρνηση να ξεπερνά τους στόχους της.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός επιχειρεί να βάλει τέλος στα σενάρια περί ανασχηματισμού, ενώ σαφής είναι η πρόθεσή του να στείλει μήνυμα πως τα φαινόμενα διαφθοράς θα παταχθούν. «Για πρώτη φορά υποθέσεις φτάνουν στη δικαιοσύνη και οι υπεύθυνοι καλούνται να λογοδοτήσουν», λέει, ενώ αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ δεσμεύεται πως οι ένοχοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς δηλώνει πως θα περίμενε να ήταν ένα πιο υπεύθυνο κόμμα, «αλλά εκείνοι λειτουργούν ως περιθωριακό κόμμα διαμαρτυρίας».

Αναφερόμενος, τέλος, στις καταλήψεις δημόσιων κτιρίων σημειώνει πως «μέχρι τώρα η Πολιτεία έπρεπε να απολογείται γιατί τα ανέχεται όλα αυτά, ενώ τώρα που η πολιτεία αντιδρά, κάποιοι πρέπει να απολογηθούν γιατί τα κάλυπταν και εξακολουθούν να τα καλύπτουν».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment