PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αντ. Σαμαράς: Τεράστια περιθώρια ανάπτυξης των εμπορικών σχέσεων με την Αυστραλία


Για τεράστια περιθώρια ανάπτυξης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – Αυστραλίας στην εξέλιξή τους.

Για τεράστια περιθώρια ανάπτυξης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – Αυστραλίας στην εξέλιξή τους.

Σε μαγνητοφωνημένο του μήνυμα σε εκδήλωση του συμβουλίου, ο Αντ. Σαμαράς αναφέρθηκε επίσης στη δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αυστραλίας, κατά τις προεδρίες της Ε.Ε. και του G-20 αντίστοιχα, για την επανεκκίνηση της παγκόσμιας οικονομίας. Επίσης, αναφέρθηκε στους δεσμούς αίματος μεταξύ των δύο λαών, υπογραμμίζοντας ότι η Αυστραλία αποτέλεσε μια «πολύ έντιμη, σωστή φίλη» απέναντι στην Ελλάδα κατά τον πόλεμο, αλλά και δίνοντας στους Έλληνες της ομογένειας στη χώρα να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους σε συνθήκες ισότητας και δικαιοσύνης.

Απτό παράδειγμα επιτυχίας χαρακτήρισε την Αυστραλία ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, καθώς κατάφερε με την προώθηση μεταρρυθμίσεων να μετατραπεί από μια οικονομία που ήταν σε ύφεση τη δεκαετία του 1980 σε μια ανοιχτή οικονομία, με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια, και 12η οικονομία του κόσμου. Όπως υποστήριξε ο υπουργός, σε αυτόν τον δρόμο μεταρρυθμίσεων προχωρεί και η Ελλάδα, η οποία, σύμφωνα με έρευνα του ΟΟΣΑ, είναι πρώτη παγκοσμίως στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών για την ανάπτυξη, θέτοντας τις βάσεις για ένα φιλικό επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον.

Στους φιλικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών αναφέρθηκε η πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Τζένη (Πολυξένη) Μπλούμφιλντ, ενθαρρύνοντας τους έλληνες επιχειρηματίες να κοιτάξουν με προσοχή τις εμπορικές και επενδυτικές προοπτικές που υπάρχουν στην Αυστραλία. Επίσης, τόνισε ότι ως μία σταθερή, ανοιχτή και εξωστρεφής οικονομία στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή του κόσμου, την Ασία, προσφέρονται σημαντικές ευκαιρίες για συνέργιες μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου των δύο χωρών, προς κοινό όφελος.

Παρουσίασε, επίσης, μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του πρωθυπουργού της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, ο οποίος αναφέρθηκε στη μακροχρόνια και ισχυρή φιλία που συνδέει τις δύο χώρες και βασίζεται σε κοινούς αγώνες στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και στη σημαντική παρουσία και προσφορά της ελληνικής ομογένειας στην Αυστραλία.

Ο κ. Άμποτ επισημαίνοντας τους κοινούς στόχους της αυστραλιανής προεδρίας του G20 και της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, τόνισε ότι μία ισχυρή παγκόσμια οικονομία πρέπει να κτιστεί με κινητήρια δύναμη τον ιδιωτικό τομέα, με αύξηση του εμπορίου, περισσότερες θέσεις εργασίας, μεγαλύτερη ανάπτυξη και καλύτερες υποδομές.

Κλείνοντας, ο κ. Άμποτ συνεχάρη όσους συμμετείχαν στην ίδρυση του συμβουλίου, που θα συμβάλει στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment