• Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Αντ. Σαμαράς: Οι δύσκολες στιγμές δεν θα κρατήσουν πολύ ακόμη

Peristeri News
Νοέμβριος30/ 2014

Στον πρωθυπουργό απονεμήθηκε το «χρυσό κλειδί» της πόλης του Ναυπλίου από τον δήμαρχο.

Η μοίρα θέλησε να γίνω Πρωθυπουργός της χώρας στις πιο δύσκολες στιγμές των τελευταίων δεκαετιών, αλλά αυτές οι δύσκολες στιγμές δεν θα κρατήσουν ακόμα πολύ, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από την αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο, κατά την τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη της πρώτης Πρωτεύουσας της Ελλάδος, που σήμερα γιόρτασε τα 192 χρόνια απελευθέρωσής της.

Ο πρωθυπουργός, στον οποίον απονεμήθηκε και το «χρυσό κλειδί» της πόλης, από τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, ανέφερε ότι το Ναύπλιο έχει μεγάλη ιστορία και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Ανέφερε μάλιστα πως αγάπησε το Ναύπλιο ως δεύτερη πατρίδα του και τόνισε: «Βοηθώ να γίνουν όλα όσα έπρεπε να έχει κάνει η πολιτεία επί χρόνια. Με πολύ χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Ανάβαλου που προχωρά πλέον η ολοκληρωμένη του αξιοποίηση, για την υδροδότηση ολόκληρου του κάμπου της Αργολίδας. Εξέλιξη που επιτέλους μετά από 40 χρόνια θα αλλάξει και την εικόνα, αλλά και της προοπτικές ολόκληρης της περιοχής κι αυτό δεν είναι “θα”, είναι κάτι που έχει τελειώσει και μπαίνει μπροστά».

Στο σημείο αυτό, αναφέρθηκε στις «δύσκολες στιγμές» για τη χώρα:

«Βλέπετε η μοίρα το θέλησε να είμαι Πρωθυπουργός στις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες … Θέλω να ξέρετε ότι σ’ αυτές τις δύσκολες, τις σκληρές ώρες, που περνάει ο ελληνικός λαός και που δεν θα διαρκέσουν ακόμα πολύ, πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες υπάρχει ο άνθρωπος».

Τιμάμε σήμερα τον άνθρωπο Αντώνη Σαμαρά, υπογράμμισε ο δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Κωστούρος και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό: «Σας τιμά μια πόλη που αντιστέκεται στη βία των λίγων».

Επιπλέον, το βράδυ του Σαββάτου, ο Πρωθυπουργός ανακηρύχτηκε επίτιμος πρόεδρος του ιστορικού συλλόγου «Ο Παλαμήδης».

Σημειώνεται ότι, μικρή ομάδα πολιτών πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο του Βουλευτικού στην πλατεία Συντάγματος, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Το πρωί, πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις για την 192 επέτειο απελευθέρωσης του Ναυπλίου από τον Οθωμανικό ζυγό, με δοξολογία στον ιστορικό ναό στο κάστρο του Παλαμηδίου και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του πορθητή του Παλαμηδίου Στάικο Σταϊκόπουλο.