PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αντ. Σαμαράς: Μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη, διόρθωση αδικιών


Έχουμε μπροστά μας έναν μακρύ, αλλά σχεδιασμένο δρόμο μεταρρυθμίσεων, ανάπτυξης, μείωσης της ανεργίας, μείωσης του χρέους και διόρθωσης των αδικιών που έγιναν, τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Έχουμε μπροστά μας έναν μακρύ, αλλά σχεδιασμένο δρόμο μεταρρυθμίσεων, ανάπτυξης, μείωσης της ανεργίας, μείωσης του χρέους και διόρθωσης των αδικιών που έγιναν, τόνισε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.

Στο πλαίσιο της διόρθωσης των αδικιών, ανέφερε πως άμεσα θα γίνει πιο ανθρώπινος ο εισπρακτικός μηχανισμός.

Παράλληλα, επανέλαβε πως το φθινόπωρο θα ανακοινωθεί οδικός χάρτης, δηλαδή συνολικό πρόγραμμα, για τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών τα επόμενα χρόνια.

Ξεκινώντας την ομιλία του είπε πως η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα έχει επιστρέψει για να μείνει. Όπως ανέφερε, προβάλλει πια μπροστά μας ένα πολύ πιο ελπιδοφόρο αύριο, καθώς ήδη μπήκαν οι βάσεις για αυτό.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για μακροχρόνια ανάπτυξη και ανέφερε στοιχεία που μαρτυρούν του λόγου το αληθές λέγοντας πως πριν από λίγες ώρες επί τη βάσει στοιχείων της Ε.Ε. ο δείκτης οικονομικού κλίματος έφτασε το 99,1 % τον Μάιο, το υψηλότερο επίπεδο όπως είπε από τον Αύγουστο του 2008.

«Εάν όμως κάνουμε τα σωστά και παραμείνουμε στο σωστό δρόμο θα πάμε ακόμη καλύτερα» είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως τώρα ο δημόσιος διάλογος μετατοπίζεται στο τι θα γίνει από εδώ και στο εξής.

«Μπορεί να διαφωνούμε αλλά συζητάμε πλέον για το πώς θα πάμε μπροστά και όχι για το εάν θα υπάρχουμε αύριο, εάν θα μείνουμε στο ευρώ».

Ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας, διόρθωση αδικιών

«Τώρα τρέχουμε να πιάσουμε πολύ πιο φιλόδοξους στόχους ανάπτυξης που θα φέρουν εισόδημα, θέσεις εργασίας, ευκαιρίες για όλους» σημείωσε ο κ. Σαμαράς, θέτοντας τις προτεραιότητες του για μια νέα Ελλάδα.

Η πρώτη αφορά τη νίκη του «τέρατος της γραφειοκρατίας» όπως είπε.

«Θα το νικήσουμε» τόνισε και πρόσθεσε ότι επιζητεί μια Ελλάδα όπου ο καθένας θα μπορεί να ανοίξει και να κλείσει μια επιχείρηση σε μια ημέρα.

Δεύτερη μεγάλη μεταρρύθμιση, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό θα είναι η επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Τρίτον, συνέχισε ο κ. Σαμαράς είναι η «εμμονή» του για τη μείωση των φόρων.

«Δεν υπόσχομαι τίποτα που δεν μπορώ να πληρώσω» τόνισε και αναφέρθηκε στον οδικό χάρτη για τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, που θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο.

Άμεσα, συνέχισε, πρέπει να αποκαταστήσουμε μια σειρά από αδικίες και όπως τόνισε υπάρχουν αρκετά θέματα τα οποία σύντομα θα γίνουν γνωστά, ενώ έκανε συγκεκριμένη αναφορά σε έναν πιο ανθρώπινο τον εισπρακτικό μηχανισμό, «άτεγκτο στους φοροφυγάδες, αλλά με κατανόηση απέναντι στους ανθρώπους που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα βάρη».

Προσοχή στο πλεόνασμα

Στην ομιλία του επανήλθε στην επενδύσεις λέγοντας ότι ξεμπλοκάρουν και πως μια σειρά από ξένους ηγέτες και ξένους κολοσσούς έρχονται γι΄αυτό το λόγο στην Ελλάδα.

Όμως ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι πρωταγωνιστής πρέπει να είναι η ελληνική επιχειρηματικότητα.

«Αλλάζει το κλίμα και η ψυχολογία … Αυτή είναι η νέα Ελλάδα που χτίζουμε, σας καλώ να την εμπιστευτείτε και να επενδύσετε» ανέφερε στους παρευρισκόμενους, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως όλα αυτά θα γίνουν χωρίς «να θέσουμε σε κίνδυνο τα πλεονάσματα».

«Αυτό πρέπει να το περιφρουρήσουμε. Δεν θα αφήσουμε την πατρίδα μας να ξαναβρεθεί στην κρίση από την οποία βγήκε χάρη στις θυσίες και ωριμότητα ελληνικού λαού» τόνισε.

Αν και σημείωσε πως «πέρασε ο κίνδυνος και τώρα αρχίζει η άνοδος», ζήτησε κανείς να μην εφησυχάζει, γιατί «αν αρχίσουμε πάλι τα ίδια, θα επιστρέψουμε σε ακόμη χειρότερα».

«Δεν θα επιτρέψω ακυβερνησία»

Στο σημείο αυτό, ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δυστυχώς κάποιοι μένουν προσκολλημένοι στα ίδια … η αντιπολίτευση, δεν κατάφερε να προκαλέσει πρόωρες εκλογές, τώρα προσπαθεί να προκαλέσει ακυβερνησία» είπε και την κατηγόρησε ότι «απέκτησε τη χειρότερη αλαζονεία της εξουσίας, χωρίς καν να αποκτήσει την εξουσία».

Απορρίπτοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ περί μη νομιμοποίησης της κυβέρνησης να λαμβάνει κρίσιμες αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα χωρίς τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «στη δημοκρατία μας κυβερνά η δεδηλωμένη πλειοψηφία στη Βουλή, που προκύπτει από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών».

Πρόσθεσε πως η κυβερνητική πλειοψηφία υπέστη μείωση, αλλά τα κόμματα της κυβέρνησης υπερέχουν άνετα της αντιπολίτευσης και υπογράμμισε πως «η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων απεχθάνεται την ακυβερνησία».

«Εμείς θα κυβερνήσουμε όπως έχουμε υποχρέωση» διεμήνυσε, και πρόθεσε: «Αν θέλουν να συμβάλλουν με την άποψή τους καλώς, αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να δημιουργήσουν ακυβερνησία».

Υποστηρίζοντας μάλιστα πως αυτά που ισχυρίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση δημιουργούν μόνιμη ακυβερνησία, τόνισε: «Εγώ την Ελλάδα θα την προχωρήσω μπροστά, δεν θα αφήσω να υπάρξει ακυβερνησία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment