PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αντ. Σαμαράς: Εάν καταρρεύσει η κυβέρνηση μας περιμένει το χάος


Συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

“Η Ελλάδα βρίσκεται προ της μεγαλύτερης ίσως πρόκλησής της. Εάν καταρρεύσει η κυβέρνηση μας περιμένει το χάος” δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Η χώρα είναι διατεθειμένη να κάνει θυσίες και “να σφίξει τα δόντια, αν και έχουμε χάσει σε πέντε χρόνια το ένα τρίτο του βιοτικού μας επιπέδου”, τόνισε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι πρέπει “να καταστεί σαφές πως υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ”.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η κοινωνία απειλείται ως σύνολο από “λαϊκιστές της άκρας Αριστεράς” και από την άνοδο “ενός ακροδεξιού, θα μπορούσε κανείς να πει φασιστικού, νεοναζιστικού κόμματος”.

Και πρόσθεσε ότι η κοινωνική συνοχή “κινδυνεύει λόγω της αυξανόμενης ανεργίας όπως στη Γερμανία στο τέλος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης”.

Τόνισε ότι ο ίδιος δίνει “τη μάχη της ζωής του, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι “ο κόσμος γνωρίζει πως αυτή η κυβέρνηση είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας”.

Παραδέχθηκε, τέλος, ότι τα μέτρα “φτάνουν μέχρι το κόκαλο” και ότι η χώρα “έχει φτάσει στο όριο του τι μπορεί να ζητήσει από τους πολίτες της”.

Όσον αφορά τις σχέσεις της Ελλάδας με την γερμανική κυβέρνηση, ο κ. Σαμαράς εξήρε τον “σωστό τόνο” που βρήκε τελευταία η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ενώ για τον Φίλιπ Ρέσλερ, ανέφερε ότι “δεν είναι προφανώς και o καλύτερος σύμμαχός μας”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Εποικοδομητική συνάντηση αλλά και «καρφιά» στις δηλώσεις

Peristeri News

Τι προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών για την αλλαγή του ονόματος

Peristeri News

Πού ψηφίζετε στις Ευρωεκλογές 2024

Peristeri News

Leave a Comment