PeristeriNews.gr
Κοινωνία

«Ανοίξτε τις πόρτες στους πρόσφυγες», λέει ο πατέρας του μικρού Αϊλάν


Έκκληση στον κόσμο να ανοίξει την πόρτα στους Σύρους πρόσφυγες απευθύνει ο Αμπντουλάχ Κούρντι, ο πατέρας του μικρού Αϊλάν Κούρντι, το πτώμα του οποίου είχε εκβραστεί σε τουρκική παραλία τον Σεπτέμβριο και του οποίου η φωτογραφία έγινε σύμβολο του δράματος των προσφύγων και των μεταναστών.

«Το μήνυμά μου είναι πως θα ήθελα όλος ο κόσμος να ανοίξει τις πόρτες του στους Σύρους. Αν κάποιος κλείνει την πόρτα σε έναν άνθρωπο, είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο», αναφέρει ο Αμπντουλάχ Κούρντι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, απόσπασμα του οποίου μεταδόθηκε από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4.

Η οικογένεια Κούρντι, Κούρδοι της Συρίας που κατέφυγαν στην Τουρκία λόγω του πολέμου στη χώρα τους, προσπάθησαν, όπως χιλιάδες άλλοι, να εισέλθουν παράνομα στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας με βάρκα. Εκτός από τον Αϊλάν, ο αδελφός του και η μητέρα του έχασαν επίσης τη ζωή τους κατά το επικίνδυνο πέρασμα από την Τουρκία στην Ελλάδα.

«Όταν μια πόρτα είναι ανοικτή, δεν αισθάνεται κανείς πλέον ταπεινωμένος», λέει ο Αμπντουλάχ Κούρντι στο μήνυμά του. «Αυτή τη στιγμή του χρόνου, θα ήθελα να ζητήσω από όλους εσάς να σκεφθείτε τον πόνο των πατεράδων, των μανάδων και των παιδιών που αποζητούν την ειρήνη και την ασφάλεια. Σας ζητάμε μόνο λίγη συμπάθεια», αναφέρει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment