PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ανοικτές συνελεύσεις ΣΥΡΙΖΑ Περιστερίου



Από τώρα κιόλας συνεχίζουμε με ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο σε όλες τις γειτονιές του Περιστερίου, κάνοντας πράξη τη δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Περιστερίου ευχαριστεί τους πολίτες του δήμου μας, οι οποίοι με την ψήφο τους ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο πρώτη δύναμη στον δήμο Περιστερίου με ποσοστό 37,71%, στην εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου. Το αποτέλεσμα αυτό μας δίνει πολλαπλάσια δύναμη αλλά και τεράστια ευθύνη ώστε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να γίνουν πράξη όσα εξαγγείλαμε προεκλογικά, για να βάλουμε τέλος στα μνημόνια της λιτότητας και της φτωχοποίησης.

Η νέα περίοδος που ανοίγεται μπροστά μας δεν θα είναι εύκολη. Ο ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, από την θέση της υπεύθυνης και μαχητικής αξιωματικής αντιπολίτευσης πια, καλείται να δώσει σκληρή μάχη, κόντρα σε μια συγκυβέρνηση με κορμό ακριβώς εκείνες τις δυνάμεις που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση. Μια συγκυβέρνηση που έχει ως κεντρικούς στόχους, αφενός μεν τη συνέχιση της εφαρμογής των Μνημονίων, αφετέρου δε την κατασκευή ενός «τείχους προστασίας» του αστικού μπλοκ με κύριο στόχο να ανακόψει την ορμητική άνοδο της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί στο πλάι όσων υποφέρουν από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και θα πρωτοστατήσει στους κοινωνικούς αγώνες που έρχονται. Μαζί με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα υπερασπίσουμε τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας. Δεν θα τους επιτρέψουμε να πνίξουν την ελπίδα μέσα στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Είναι προφανές πως από την ώρα που η οικονομία δεν αποτελεί για το Μνημονιακό μπλοκ προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης, η ατζέντα πολύ γρήγορα θα μεταφερθεί στα δημοκρατικά δικαιώματα, στο φόβο, την εγκληματικότητα, τους μετανάστες. Το μείγμα σκληρής ταξικής λιτότητας και ανθρωπιστικής κρίσης σε συνδυασμό με την σταθεροποίηση των εκλογικών ποσοστών και την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής, προϊδεάζουν για τα νέα χαρακτηριστικά της περιόδου. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται οργανωμένος κοινωνικός και πολιτικός αγώνας για την αντιμετώπιση των αιτιών του φασιστικού φαινομένου αλλά και την άμεση αναχαίτιση της εγκληματικής αυτής οργάνωσης, που απειλεί ολόκληρη την κοινωνία.

Στη νέα ιστορική φάση που διανύουμε, απαιτείται πολιτική ωριμότητα, οργανωτική συγκρότηση και κοινωνική εγρήγορση. Οι επερχόμενες μάχες για την οριστική ανατροπή των μνημονίων και της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας περνούν μέσα από τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού υποκειμένου που θα μπορέσει να ανταποκριθεί με επιτυχία στις ανάγκες και στα καθήκοντα της νέας περιόδου, που θα οργανώσει αποτελεσματικά την αντίσταση του ελληνικού λαού κόντρα στη συνέχιση των πολιτικών λιτότητας, που θα αναδείξει την εναλλακτική προγραμματική πρόταση διακυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ως την μόνη δυνατή να ανοίξει δρόμους διεξόδου και προοδευτικών εξελίξεων.

Από τώρα κιόλας συνεχίζουμε με ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο σε όλες τις γειτονιές του Περιστερίου, κάνοντας πράξη τη δημοκρατία. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, δίπλα στην κοινωνία που υποφέρει, κομμάτι της οποίας είμαστε κι εμείς. Συνεχίζουμε για να στηρίξουμε όσους δεν έχουν φωνή, όσους έχουν περισσότερο ανάγκη την αλληλεγγύη μας. Συνεχίζουμε μαζί με το λαό, μέσα στο λαό, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και σηκώνοντας το βάρος της έκφρασης του πόθου και της ελπίδας όλων μας για τη διαφορετική πορεία που ο τόπος μας έχει ανάγκη.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Τρίτη 26/6: Λόφος Αξιωματικών, Τζ. Κένεντυ & Πολυκάρπου, στις 7:30μμ

Πέμπτη 28/6: Πεζόδρομος Εθνικής Αντιστάσεως, στις 8:30μμ

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο

ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Leave a Comment