PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ανοίγουν τα Λύκεια στις 12 Απριλίου


Μετά από μια κρίσιμη συνεδρίαση, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έδωσε το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των Λυκείων στις 12 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ οι επιστήμονες συμφώνησαν στο άνοιγμα των Λυκείων από την ερχόμενη Δευτέρα σε όλη τη χώρα υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνονται υποχρεωτικά κάθε εβδομάδα τα self tests σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τα οποία έχουν φτάσει σήμερα στα φαρμακεία των μεγάλων αστικών κέντρων και την Πέμπτη σε όλη την Ελλάδα.

Οι ειδικοί έλαβαν αυτήν την απόφαση βάσει του αριθμού των νοσηλειών που παρουσιάζει σταθεροποίηση. Άλλωστε, τα κρούσματα που καταγράφηκαν χθες ήταν απόρροια ρεκόρ τεστ.

Μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ1 η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή δήλωσε ότι «είμαστε έτοιμοι να επανέλθουμε στη δια ζώσης εκπαίδευση. Προτεραιότητά μας είναι τα λύκεια, μετά τα γυμνάσια και αργότερα τα δημοτικά. Το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει σταδιακά καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν μάς δίνουν τη δυνατότητα αυτή».

Οι ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα το απόγευμα από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται ότι ανοίγει το απόγευμα η πλατφόρμα καταχώρησης και ενημέρωσης για την χορήγηση των self tests ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 και ξεκινάει η διάθεση τους αποκλειστικά για μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και εκπαιδευτικούς της μέσης εκπαίδευσης, από την Πέμπτη στα μεγάλα αστικά κέντρα και από την Παρασκευή στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο εφοδιασμός των φαρμακείων ξεκίνησε από χθες και στόχος είναι μέχρι την Παρασκευή, να έχουν εφοδιαστεί με επαρκείς ποσότητες τα 11.000 φαρμακεία της χώρας. Θα διατεθούν ισόποσα 75 self tests ανά φαρμακείο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment