PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Ανοίγουν πόρτες για επενδύσεις, συνεργασίες και θέσεις εργασίας


Υποδοχή των επιχειρηματιών και επιστημόνων από τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου Δ. Μαραβέλια

Διακεκριμένοι Έλληνες επιχειρηματίες και επιστήμονες που δραστηριοποιούνται κυρίως στη Γερμανία, μέλη του Γερμανoελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου ( DHW ) συνόδεψαν τον ομοσπονδιακό Βουλευτή του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Στέφεν Μπίλγκερ στην επίσκεψη του στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου, όπου τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Δημήτρης Μαραβέλιας, οι άμεσοι συνεργάτες του και επιχειρηματίες του Χαϊδαρίου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας της χώρας αλλά και της πόλης του Χαϊδαρίου με γερμανικούς φορείς και εταιρίες με στόχο την:

Α. Ανάθεση (outsourcing) Έρευνας & Ανάπτυξης δραστηριοτήτων από γερμανικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα, με στόχο την εκπαίδευση νέων σε ειδικευμένο προσωπικό για παγκόσμια προσανατολισμένα υψηλής τεχνολογίας προϊόντα.

Β. Διείσδυση στη γερμανική αγορά, αγοράζοντας γερμανικές οικογενειακές επιχειρήσεις από Έλληνες επενδύτες και επιχειρηματίες. Γ. Εκπαίδευση / θέσεις μαθητείας (Ausbildungsplätze) του γερμανικού συστήματος για νέους στην Ελλάδα σ’ ένα πλαίσιο διπλής εκπαίδευσης.

Στην συνάντηση πήραν μέρος ο Αντιπρόεδρος του Γερμανό-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) Φαίδων Κοτσαμπόπουλος εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ευρωβουλευτή Γιώργο Χατζημαρκάκη, επίσης οι επιχειρηματίες από το Κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης , Δρ. Λάμπης Τασάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Dr.-Ing. Lambis Tassakos Inos Automationssoftware GmbH, Πέτρος Βογιατζής, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας VOGIATSIS DIENSTLEISTUNGEN, Dr. Βασίλης Βαδόκας, Διευθύνων Σύμβουλος της πολυκλινικής”Neurochirurgie “Tagesklink Heilbronn”, Ντίνος Παλιακούδης, Συνιδιοκτήτης της Δικηγορικού Γραφείου ” Paliakoudis Bilger Germalidis”, Γιάννης Κόκκαλης Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ” ProSystem IT Solutions GmbH” , Παύλος Τελίδης, Επιχειρηματίας, Τάσος Βασιλειάδης, Αρχιτέκτων, Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε ΝΔ ΒΒ και ο Steffen Bilger, Βουλευτής της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας.

Από την πλευρά του Χαϊδαρίου την πόλη εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Δημήτρης Μαραβέλιας, ο Γενικός Γραμματέας Τάκης Γρηγοράκος, οι Αντιδήμαρχοι Αντώνης Πασπαλιάρης και Ελευθερία Τοκατλίδου, Ελένη Καμπόλη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σταύρος Μπαλοδήμας, ενώ παρέστησαν επιχειρηματίες της πόλης ή στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων καθώς η γερμανικής καταγωγής Χαϊδαριώτισσα Κορνηλία Γαρμπή, Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελληνογερμανικής Φιλίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ν. Χαρδαλιάς: 76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Τι γίνεται με την αντιπυρική προστασία στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Σύσκεψη για θέματα αθλητισμού στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας

Peristeri News

Leave a Comment