PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ανοίγουν οριστικά στις 11 Ιανουαρίου Δημοτικά και Νηπιαγωγεία


Ανοίγουν οριστικά τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου τα Δημοτικά, τα Νηπιαγωγεία και τα Ειδικά Σχολεία, σύμφωνα σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Από αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου αναλαμβάνουν υπηρεσία οι εκπαιδευτικοί των σχολείων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

«Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1.

Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1.

Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης».

Αρ. Πελώνη: Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα

«Δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα (αύριο) και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση, ώστε να λάβει τις αποφάσεις της» είχε πει νωρίτερα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σημείωσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των σχολείων και η επαναλειτουργία με κάποιον τρόπο του λιανεμπορίου. Θα εξαρτηθεί, όμως, από τα επιδημιολογικά στοιχεία και τις εισηγήσεις της Επιτροπής όπως ανέφερε.

Β. Κικίλιας: Η κατάσταση μας ανησυχεί

Ανήσυχος εμφανίστηκε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, λέγοντας «Αυξήθηκε η κινητικότητα στις γιορτές κι αυτή είναι μια κατάσταση που μας προβληματίζει. Αυτά που ζούμε σήμερα είναι η κατάσταση που επικρατούσε 12 μέρες πριν. Η κατάσταση μας ανησυχεί και μας προβληματίζει, το λόγο έχει η επιτροπή των ειδικών. Η απόφαση που είχε πάρει η επιτροπή την περασμένη εβδομάδα ήταν καταρχάς να ανοίξουν σχολεία – νηπιαγωγεία, αυτά κρίνονται ad hoc και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Η εισήγηση έχει γίνει, αν αλλάξει κάτι θα προέρχεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα» ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment