Πολιτική

Άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική του βάση πρότεινε ο Αλ. Τσίπρας

Τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποφασιστεί η διοργάνωση του 2ου Συνεδρίου του κόμματος, το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, πρότεινε κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας πρότεινε το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και στην εκλογική του βάση.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος, τονίζοντας ότι ο πολιτικός χρόνος που θα μεσολαβήσει μέχρι τη διεξαγωγή του είναι πολύτιμος για την επεξεργασία ενός «μακρόπνοου συλλογικού σχεδίου για το κόμμα και για τη χώρα».

Παράλληλα, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, στο συνέδριο θα συζητηθεί η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ «για τις μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές που έχει ανάγκη ο τόπος σε ορίζοντα πενταετίας».

Αναφερόμενος στην κομματική ανασυγκρότηση, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε την ανάγκη σχεδιασμένης δουλειάς σε κάθε περιφέρεια της χώρας, με δημιουργία επιτροπών σε κάθε νομό για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική του βάση και στις τοπικές κοινωνίες.

«Η συγκρότηση ενός ανοικτού, σύγχρονου, δημοκρατικού κόμματος της Αριστεράς αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τις πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές που θέλει να επιφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Χρειαζόμαστε ένα κόμμα όπου τα μέλη θα έχουν λόγο, και οι τάσεις θα λειτουργούν πράγματι ως ρεύματα ιδεών και όχι ως μηχανισμοί. Ανοιχτό στην κοινωνία και τις διεργασίες της», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά την ατζέντα του συνεδρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Ήρθε η ώρα, έχοντας πλήρη επίγνωση και των δυσκολιών αλλά και των δυνατοτήτων, να σχεδιάσουμε τη στρατηγική διακυβέρνησης της Αριστεράς, με ορίζοντα την Ελλάδα του 2021. Ποια Ελλάδα θέλουμε να δημιουργήσουμε. Με ποιο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο, ποιες θεσμικές μεταρρυθμίσεις, στο Σύνταγμα, στο πολιτικό σύστημα, στα δικαιώματα και τον πολιτισμό».

Related posts

Μ. Συρεγγέλα: Δωρεάν δικηγόρος για κάθε κακοποιημένη γυναίκα

Peristeri News

Ν. Ανδρουλάκης σε Εξεταστική: Δεν θα κρυφτώ πίσω από το «φουστάνι» του απορρήτου

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν διεκδικώ μία κυβέρνηση ηττημένων, αλλά νικητών

Peristeri News

Leave a Comment