PeristeriNews.gr
Πολιτική

Άνοιγει ο δρόμος για αναδρομικά στους βουλευτές


Τον δρόμο για τη διεκδίκηση αναδρομικών προς τους βουλευτές ανοίγει το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Τον δρόμο για τη διεκδίκηση αναδρομικών προς τους βουλευτές ανοίγει το Ελεγκτικό Συνέδριο, που δικαίωσε προσφυγή συνταξιούχων εκπροσώπων του έθνους οι οποίοι, παρά το γεγονός ότι η χώρα διανύει βαθιά οικονομική κρίση, ζήτησαν αύξηση της σύνταξής τους.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο επικαλείται τη νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία η χρηματική αποζημίωση των βουλευτών (έτσι αποκαλείται ο μισθός τους) είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις αποδοχές των ανωτάτων δικαστικών του Αρείου Πάγου.

Αφού υπήρξε αύξηση στις αποδοχές των δικαστικών, θα πρέπει να υπάρξει αντίστοιχη αύξηση και στις αποδοχές των βουλευτών και κατ’ επέκταση και των συνταξιούχων βουλευτών που είχαν κάνει την προσφυγή.

Μάλιστα, έχουν εκδοθεί ήδη περισσότερες από τριάντα αποφάσεις και σύμφωνα με τη διαδικασία αυτό που αναμένεται πλέον είναι το τελικό «ναι» από το Γενικό Λογιστήριο και τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών για την εκταμίευση των χρημάτων.

Εδώ όμως κολλάει το θέμα, καθώς μεσούσης της οικονομικής κρίσης ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αρνείται κατηγορηματικά να υπογράψει για την εκταμίευση του ποσού.

Άλλωστε, και η συντριπτική πλειοψηφία των εν ενεργεία βουλευτών αρνείται πεισματικά την αναπροσαρμογή του μισθού προς τα πάνω, τη στιγμή που έχουν καταγραφεί τόσο σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων και στις συντάξεις των απλών πολιτών.

Να σημειωθεί ότι τα αναδρομικά που είχαν πάρει πρώην βουλευτές, οι οποίοι είχαν καταθέσει προσφυγή για την πενταετία 2003-2008, ανέρχονταν από 130.000 έως 150.000 έκαστος, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις είχαν φτάσει ακόμη και το ποσό των 170.000 ευρώ!

Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι και πολλοί πρώην βουλευτές αρνούνται να πάρουν αύξηση στη σύνταξή τους την παρούσα συγκυρία και προτείνουν, εάν τυχόν το συγκεκριμένο κονδύλι εγκριθεί, τα χρήματα να πάνε στα κρατικά ταμεία για τη μείωση του δημόσιου χρέους και όχι στις τσέπες τους, συμπλέοντας με το κοινό αίσθημα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Εποικοδομητική συνάντηση αλλά και «καρφιά» στις δηλώσεις

Peristeri News

Τι προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών για την αλλαγή του ονόματος

Peristeri News

Πού ψηφίζετε στις Ευρωεκλογές 2024

Peristeri News

Leave a Comment