PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανοιχτοί Ορίζοντες: Προτάσεις για επαγγελματίες και επιχειρήσεις λόγω κρίσης


Η Δημοτική παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες» για το Περιστέρι, μέσω του επικεφαλής τους Θανάση Καποτά, με ανακοίνωση της ενημερώνει για τις προτάσεις που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου για την στήριξη των Ελεύθερων Επαγγελματιών και των Επιχειρήσεων στο Περιστέρι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 5 Μαΐου κατατέθηκαν για ψήφιση από τους Ανοιχτούς Ορίζοντες για το Περιστέρι οι κάτωθι προτάσεις για τους Ελεύθερους Επαγγελματίες και τις Επιχειρήσεις που εδρεύουν στην πόλη μας και πλήττονται λόγω της κρίσης.

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

  1. Στήριξη των επιχειρήσεων με μη είσπραξη δημοτικών τελών ως τέλος του χρόνου και αντικατάσταση των εσόδων από ενίσχυση των ΚΑΠ ή του ΠΔΕ ή του ΦιλόΔημου ΙΙ.
  2. Αναστολή πληρωμής ενοικίων δημοτικών καταστημάτων που ανεστάλη ολικώς ή μερικώς η λειτουργία τους από τα μέτρα για την μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 και πρόβλεψη ρύθμισης εξόφλησης μέχρι 24 μήνες από την λήξη της κρίσης.
  3. Αναστολή τουλάχιστον έως την 31-12-2020 της καταβολής μισθωμάτων προς τον Δήμο από επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που μισθώνουν για επαγγελματική χρήση ακίνητα του δημοσίου και η επαγγελματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί λόγω της διάδοσης του ιού COVID 19 .
  4. Ρύθμιση για την καταβολή μισθωμάτων, σε περίοδο 24 μηνών, μετά την αναστολή καταβολής.
  5. Απαλλαγή τελών χρήσης για τραπεζοκαθίσματα
  6. Ανανέωση των συμβάσεων μίσθωσης ακινήτων για επαγγελματική χρήση, ιδιοκτησίας του Δήμου που η επαγγελματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί λόγω της διάδοσης του ιού COVID-19 , που έχουν λήξει ή λήγουν ως τέλος του έτους.
  7. Ειδική μέριμνα πρέπει να ληφθεί για τα κυλικεία των σχολείων του Δήμου Περιστερίου γιατί πλέον χάθηκε η σχολική χρονιά. Οπότε πρέπει να απαλλαγούν από ενοίκια και τέλη.

 

Η διοίκηση του Δήμου με μια ανακοίνωση της τελευταίας στιγμής έκανε γνωστό ότι δεν ψηφίζει τα παραπάνω προτεινόμενα μέτρα και σε επόμενο συμβούλιο θα τα φέρει μαζί και με άλλα γενικά θέματα που έχουν προκύψει από τον  COVID19.

Φυσικά οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι σε αυτές, βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο με αβέβαιο του τι μέλλει γενέσθαι.

Είναι επιτακτική ανάγκη παρά την απόρριψη της πρότασής μας που ενδεχομένως να είχε εμπλουτιστεί με προτάσεις και άλλων Δημοτικών Παρατάξεων, η διοίκηση του Δήμου να επισπεύσει τις διαδικασίες και να κάνει άμεσα δημοτικό συμβούλιο για τη λήψη αποφάσεων με σκοπό την ανακούφιση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές, πριν είναι πολύ αργά.

 

Εμείς σαν Δημοτική Παράταξη στεκόμαστε δίπλα στον εμπορικό σύλλογο της Πόλης και στους επιχειρηματίες για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση στη στήριξη του εμπορικού κόσμου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment