PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ανησυχητικά τα επίπεδα ενδοοικογενειακής βίας


Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις προσλαμβάνει η βία στην κυπριακή οικογένεια, όπως δείχνουν τα στοιχεία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις προσλαμβάνει η βία στην κυπριακή οικογένεια, όπως δείχνουν τα στοιχεία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους δήλωσε σήμερα ότι κατά τη διάρκεια του 2011 έτυχαν χειρισμού από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, 600 περιπτώσεις βίας στην οικογένεια από τις οποίες 200 αφορούσαν παιδιά και 400 ενήλικα μέλη της οικογένειας.

Σε χαιρετισμό της, στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια, η υπουργός Εργασίας ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως το στοιχείο της ενδοοικογενειακής βίας δεν αποτελεί καινούριο φαινόμενο, αλλά επεσήμανε πως «τα τελευταία χρόνια βγαίνει ολοένα και πιο πολύ στην επιφάνεια και παίρνει συνεχώς μεγαλύτερες διαστάσεις».

Το φαινόμενο, σημείωσε, δεν κάνει διακρίσεις και μπορεί να παρουσιαστεί σε οποιαδήποτε οικογένεια ανεξαρτήτως οικονομικού, κοινωνικού και μορφωτικού επιπέδου, ηλικίας, θρησκείας ή εθνικής καταγωγής.

Για το πρόγραμμα «Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια», η υπουργός είπε πως οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας παρέχουν στο ανήλικο και στο ενήλικο θύμα το δικαίωμα για βοήθεια, στήριξη και προστασία, προκειμένου να ενισχυθεί και να αντιμετωπίσει τη βία που δέχεται.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

H Τουρκία αναστέλλει τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Peristeri News

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Leave a Comment