PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ανησυχία στους εμπόρους λαϊκών αγορών Περιστερίου για τα κουπόνια


Ανάσα «επιβίωσης» δίνει το πρόγραμμα ενίσχυσης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων για αγορά προϊόντων μέσω κουπονιών στις λαϊκές αγορές του Περιστερίου.

Η δράση γίνεται με πρωτοβουλία της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών σε συνεργασία με την Περιφέρειας Αττικής.

Η Περιφερειακή Ενότητα Αττικής θέτει συγκεκριμένα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, όπως το χαμηλό εισόδημα και την έλλειψη άλλων πόρων, ενώ προτεραιότητα έχουν οι μονογονεικές οικογένειες με απροστάτευτα παιδιά.

Οι οικογένειες λαμβάνουν 140 ευρώ τον μήνα, σε κουπόνια του 1 ευρώ, για τις αγορές τους στις λαϊκές αγορές του δήμου.

Προϋπόθεση για την συμμετοχή τους , είναι να έχουν καταθέσει έγκαιρα αίτηση στην Περιφερειακή ενότητα στην οποία διαμένουν, ώστε να παραλάβουν τα κουπόνια τους, από το αρμόδιο γραφείο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της  Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α φέτος θα διατεθούν πάνω από 1.000.000 ευρώ, σε κουπόνια του ενός ευρώ.

Το PeristeriNews.gr συνομίλησε με τον κ. Δημητρίου, αντιπρόεδρο της 6ης λαϊκής αγοράς Αθηνών και δημοτικό σύμβουλο Περιστερίου,  ο οποίος αφενός χαρακτήρισε σπουδαία την κίνηση αυτή, αφετέρου εξέφρασε τον προβληματισμό του όσον αφορά το θέμα της εκταμίευσης των χρημάτων από την Περιφέρεια.

thanasis_dimitriou_mikro-megethos

Όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά :«Δεν γίνεται οι έμποροι να παίρνουν ένα τέτοιο κόστος στις πλάτες τους, μιλάμε για μικρομάγαζα που δεν έχουν τη δυνατότητα να χρεώνονται και να περιμένουν δύο μήνες για να πάρουν τα λεφτά τους».

Η δράση, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μετατίθεται επίσημα η αργία της Πρωτομαγιάς

Peristeri News

Ποιες περιοχές θα πληγούν από καταιγίδες τα επόμενα 24ωρα

Peristeri News

Αγία Βαρβάρα: Ποινική δίωξη στον 69χρονο και τη σύζυγό του για την δολοφονία

Peristeri News

Leave a Comment