PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ανησυχία για διάσπαρτα κρούσματα κορωνοϊού – Επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση


Ανησυχία για διάσπαρτα κρούσματα κορωνοϊού έχει προκληθεί στις υγειονομικές Αρχές της χώρας.

Αρχικά, σύμφωνα με την ΕΡΤ,  στην Τρίπολη έχει εντοπιστεί θετικό κρούσμα σε δομή ψυχικής υγείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα ο οποίος έχει ήδη διακομιστεί στο νοσοκομείο αναφοράς στο Ρίο.

Η δομή έχει ήδη τεθεί σε άτυπη καραντίνα και παράλληλα αναμένονται ανακοινώσεις από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, καθώς πριν από λίγες μέρες ο άνδρας είχε νοσηλευθεί στην Παθολογική Κλινική και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα στην Τρίπολη, καθώς τα προηγούμενα κρούσματα είχαν αναφερθεί από την περιοχή της Κυνουρίας.

Επίσης, αναμένονται τα αποτελέσματα ελέγχου σε άνδρας ξένης υπηκοότητας, ο οποίος έχει παρουσιάσει συμπτώματα και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Τρίπολης.

Ακόμη τέσσερα νέα κρούσματα καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες στη Λαμία.

Πρόκειται για συγγενείς 86χρονου που είχε ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της πόλης.

Θετικοί στον ιό βρέθηκαν η κόρη του η οποία επίσης εισήχθη στη ΜΕΘ, η σύζυγος και ο εγγονός του, οι οποίοι νοσηλεύονται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Οι αρχές ιχνηλατούν τις επαφές του 86χρονου και στην Αταλάντη.

Στην Κοζάνη το τελευταίο 48ωρο καταγράφηκαν 5 νέα κρούσματα, δύο εκ των οποίων είναι ζευγάρι Ελλήνων ταξιδιωτών που νοσηλεύονται στο «Μποδοσάκειο» Πτολεμαΐδας.

Ήδη έχουν αρχίσει ιχνηλατήσεις στο περιβάλλον τους, καθώς έσπασαν την καραντίνα αφού επέστρεψαν από την Τσεχία.

Θετικός διαγνώστηκε ένας 57χρονος που μετέβει σε χωριό της Κοζάνης από την Πρέβεζα, καθώς και δύο στρατιωτικοί, οι οποίοι είναι ασυμπτωματικοί και παραμένουν σε καραντίνα.

Ο 57χρονος είναι υπάλληλος Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Πρέβεζας.

Από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας έχουν ήδη διενεργηθεί οι πρώτες ιχνηλατήσεις, τόσο στο επαγγελματικό όσο και στο φιλικό του περιβάλλον.

Αυτή τη στιγμή το ενδιαφέρον εστιάζεται και στο δήμο Μύκης , όπου σε διάφορα χωριά εντοπίζονται σποραδικά κρούσματα κορωνοϊού.

Τα νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά εντοπίστηκαν σε 2.600 εργαστηριακούς ελέγχους, που πραγματοποιήθηκαν από ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Ακόμη, έγιναν άλλα 400 τεστ στο συγκεκριμένο μέρος από την Πολιτική Προστασία.

Πρόκειται για μία περιοχή, η οποία από την αρχή της πανδημίας είχε παρουσιάσει έξαρση κρουσμάτων.

Συνολική εικόνα για τον πιθανό αριθμό των κρουσμάτων στην περιοχή της Ξάνθης αναμένεται να υπάρξει αργά το απόγευμα της Δευτέρας, οπότε και είναι πιθανό να γίνουν και ανακοινώσεις είτε από τον ΕΟΔΥ είτε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Τα βλέμματα των ειδικών στρέφονται όμως και στην περιοχή της Θήβας, όπου 12 εργαζόμενοι του νοσοκομείου, γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς, μπήκαν σε προληπτική καραντίνα, καθώς εμφανίστηκε στην εφημερία του νοσοκομείου κρούσμα που επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια έπειτα από έλεγχο στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Πάντως, οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές αλλά και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας διατυπώνουν ανησυχία για το τι θα καταγραφεί μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, όπου πολλοί Έλληνες εκδρομείς ταξίδεψαν στα νησιά αλλά και σε επαρχιακές πόλεις, όπου καταγράφηκε συνωστισμός σε πολλά νυχτερινά μαγαζιά και όχι μόνο.

Επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση

Καθημερινή θα είναι από σήμερα, Δευτέρα, η γραπτή ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Από σήμερα, 8/6/2020, ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει καθημερινά στις 18:00, Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2».

Δεν έγινε γνωστό γιατί άλλαξε η ενημέρωση σε καθημερινή από εβδομαδιαία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment