PeristeriNews.gr
Διεθνή

Aνήλικος Παλαιστίνιος συνελήφθη στη Δυτική Όχθη για δολοφονία Ισραηλινής



Στη σύλληψη ενός ανήλικου Παλαιστινίου, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία μίας Ισραηλινής την Κυριακή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, προχώρησε ο ισραηλινός στρατός.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωση του ο στρατός, ο ύποπτος, του οποίου δεν διευκρινίζονται η ηλικία και η ταυτότητα, κατάγεται από ένα χωριό κοντά στον οικισμό Οτνιέλ, όπου η 38χρονη νοσηλεύτρια Ντάφνα Μεΐρ, μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου αφού έδωσε μάχη για να υπερασπιστεί τα παιδιά της.

Η δολοφονία της Ντάφνα Μεΐρ έχει προκαλέσει συγκίνηση στο Ισραήλ και δημιουργεί φόβους ότι η παλαιστινιακή βία ενδέχεται να λάβει νέες διαστάσεις. Έως τώρα η βία είχε κυρίως στόχο τους άνδρες και δεν είχε περάσει τις φρουρούμενες πύλες των οικισμών της Δυτικής Όχθης.

Η ένταση αυξήθηκε όταν μια άλλη Ισραηλινή, ηλικίας 30 ετών και έγκυος πέντε μηνών, μαχαιρώθηκε τη Δευτέρα στη μέση του δρόμου σε άλλον οικισμό, τον Τεκόα. Ο δράστης της επίθεσης, ένας 17χρονος Παλαιστίνιος, τραυματίσθηκε από τις σφαίρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, από την 1η Οκτωβρίου, η βία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 155 Παλαιστινίους και 24 Ισραηλινούς.

Έπειτα από αυτές τις δύο επιθέσεις, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες πως σήμερα απαγορεύεται στους Παλαιστινίους η πρόσβαση στους ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ο στρατός διευκρίνισε πάντως ότι το μέτρο αυτό αφορά μόνο τη σημερινή ημέρα και ότι θα «επανεξετάζεται καθημερινά ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Καταγγελία οργανώσεων καταναλωτών εναντίον της Temu

Peristeri News

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με Πούτιν

Peristeri News

Ανέκτησε τις αισθήσεις του ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας

Peristeri News

Leave a Comment