PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ανεξάρτητη Δράση Εργαζομένων Περιστερίου


Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Δράσης Εργαζομένων του Δήμου Περιστερίου.

Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Δράσης Εργαζομένων του Δήμου Περιστερίου:

“Συνάδελφοι,

Το σκηνικό είχε αρχίσει να στήνεται καιρό τώρα. Το σενάριο εκ Περισσού γραμμένο, έλεγε : Στο χώρο των Δήμων, στο σώμα των εργαζομένων πρέπει να υπάρξει διάσπαση (δημιουργία λαϊκών επιτροπών, συνδικάτο κ.τ.λ.) με βασικό σκοπό να υποκαταστήσουν τα συνδικαλιστικά μας όργανα.

Διάλεξαν και την ώρα !!!! Σήμερα, που πολλές υπηρεσίες των Δήμων κινδυνεύουν να πέσουν στα χέρια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Αποτέλεσμα θα είναι η απώλεια θέσεων εργασίας για πολλούς εξ ημών !!! Τώρα που η μόνη μας άμυνα είναι, συσπείρωση – συσπείρωση και αγώνες, σαν αυτούς που δώσαμε με την ΠΟΕ – ΟΤΑ για την κατάργηση της εφεδρείας και ενάντια στο πετσόκομμα μισθών και συντάξεων. Αν και με στρατιωτικά μέσα μας αντιμετώπισε η κυβέρνηση του Γιωργάκη δεν μπορέσε να μας καταβάλλει !! Σήμερα, που η Χάρυβδη της συγκυβέρνησης επανέρχεται κραδαίνοντας τον όλεθρο των απολύσεων, την κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, και την περαιτέρω μείωση των μισθών, οι ταϊσμένοι συνδικαλιστές της «αγωνιστικής ενότητας» διεκδικούν την θέση της Σκύλλας, μπήγουν τα κοφτερά της δόντια στο σώμα των εργαζομένων με σκοπό την διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ακυρώθηκαν οι εκλεγμένοι από τον Δήμο μας εκπρόσωποι για το συνέδριο της Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Περιστερίου πλέον, ο 8ος της Χώρας, δεν εκπροσωπείται για πρώτη φορά στα ανώτερα συνδικαλιστικά μας όργανα, δευτεροβάθμιο ΠΟΕ – ΟΤΑ και τριτοβάθμιο ΑΔΕΔΥ. Αυτά είναι τα κατορθώματα τους !!!!!

Αυτό συνέβη διότι η Αγωνιστική Ενότητα (παράταξη του κου Καταχανά) συμπεριέλαβε συμβασιούχους ορισμένου χρόνου στο ψηφοδέλτιο της, κατά παράβαση του καταστατικού της ΠΟΕ – ΟΤΑ, και την ημέρα των εκλογών επέβαλε με το «έτσι θέλω» και τις πλάτες της στημένης δικαστικού, να ψηφίσουν άτομα που δεν ήταν μόνιμοι ή αορίστου χρόνου εργαζόμενοι, ούτε εγγεγραμμένοι στο μητρώο των μελών.

Παρά τις προσπάθειες της πλειοψηφίας των μελών του ΔΣ, για σωστή διεξαγωγή των εκλογών, αυτό δεν κατέστη δυνατό, διότι ο τραμπουκισμός της Α.Ε. επικράτησε πρόσκαιρα. Γνωρίζουν όμως οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ πως αυτή η ενέργεια τους είναι παράνομη και διασπαστική και πως η ΠΟΕ – ΟΤΑ δεν θα μπορούσε να νομιμοποιήσει κάτι τέτοιο ; Ναι ! Το γνώριζαν. Και τι περίμεναν δηλαδή, πως η ΠΟΕ – ΟΤΑ θα δεχόταν να καταργήσει το καταστατικό της ;

Το παιχνίδι λοιπόν ήταν στημένο από πριν. Μετά, βγήκαν στην ρούγα και έκραζαν πως αδικούνται, αποκλείονται και άλλα τέτοια. Όμως δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν, ξεσκεπάστηκε μπρος τα στα μάτια όλων των συναδέλφων η διασπαστική τους τακτική. Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ είναι πλέον χωρίς εκπροσώπους στην ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Το ερώτημα όμως που ανακύπτει για τους «συντρόφους του Περισσού» είναι : ποιος επωφελείται από αυτά τους τα καμώματα ;;;; !!!!

Μήπως επωφελείται το κεφάλαιο και οι ιδιώτες, που γλυκοκοιτάζουν καιρό τώρα την διαχείριση των απορριμμάτων και που βρίσκοντας μας διασπασμένους, εισβάλλουν από την «Λενινομακιαβελική Κερκόπορτα» που ανοίγει το ΚΚΕ, για να μας λιανίσουν ;

Τι αλήθεια προσδοκούν ; Πώς πάνω στα ερείπια που με τις άφρονες και διασπαστικές πολιτικές τους δημιουργούν, θα χτίσουν το αποτυχημένο τους κομματικό μοντέλο ;;;!!!

Συνάδελφοι, η Ανεξάρτητη Δράση Εργαζομένων σας καλεί σε συσπείρωση και αγώνα μέσα από το σωματείο και το ανώτερο συνδικαλιστικό μας όργανό την ΠΟΕ – ΟΤΕ”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment